Λαχανοντολμάδες

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ…

Υλικά
1 Λάχανο μέτριο
500 Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Αυγό
1 Κούπα ρύζι μισό κίτρινο κ μισό άσπρο γλασέ
3 Κουταλιές σούπας άνηθο
2 Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σημ.: Ο δικός μου ο τρόπος σε αυτό το φαγάκι είναι ότι εγώ δεν πετάω το νερό από το λάχανο που βράζω, δηλαδή το ρίχνω μέσα στο φαγητό μου μαζί με μια κνορ μοσχάρι και έχτρα λαδάκι στην κατσαρόλα, σκεπάζω με ένα πιάτο και το ζουμί που θα περισσέψει από το λάχανο το κρατάω μέχρι το τέλος γιατί μπορεί να μου χρειαστεί.
Βράζω λοιπόν το λάχανο και ετοιμάζω την γέμισή μου από τον κιμά με τα υλικά που σας έχω δώσει παραπάνω.  Τέλος τα τυλίγω και ακολουθώ την διαδικασία που ακολουθούμε όλες μας με το συγκεκριμένο φαγάκι .
Για την σάλτσα
Ζωμός από τους λαχανοντολμάδες
Χυμός από δυο λεμόνια
2 Κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι
Σε καταρολακι στραγγίζω το ζουμί από τους λαχανοντολμαδες και μόλις πάρει μια βράση στύβω τα λεμονιά σε ένα ποτήρι και ανακατεύω με τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ, τα ρίχνω μέσα στο ζωμό που σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα, αν χρειαστεί συμπληρώνω από το ζουμί του λάχανου. Ρίχνω σάλτσα στο πιάτο με τους λαχανοντολμαδες.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.