Λαχανοκεφτέδες

ΛΑΧΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ…
Εδώ τα υλικά μου είναι από το λάχανο που έβρασα για να κάνω το βράδυ λαχανοντολμάδες και είναι τα κοτσάνια του που έχω χωρίζει στην μέση τα φύλλα τους και ότι μου περίσσευε, σε άλλη φάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω υλικά.

Υλικά:

1/2 μέτριο λάχανο βρασμένο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κούπα τυρί αλμυρό κεφαλοτύρι

1 αυγό

φρυγανιά τριμμένη όσο πάρει

μαϊντανό

άνηθο

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

ρίγανη

αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση :

Βράζετε το λάχανο κανονικά όπως κάνουμε στους λαχανοντολμάδες.  Στραγγίζετε τα κομμάτια ή τα φύλλα να μην έχουν υγρά και το κόβεται στο μπλέντερ , βάζετε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτετε το αυγό, το τυρί, το κρεμμύδι τριμμένο, τον μαϊντανό, το άνηθο, το αλάτι, τη ρίγανη, το λάδι και την φρυγανιά όσο πάρει.  Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι με μπόλικο αραβοσιτέλαιο, να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.