La pork

La pork , μία αμερικάνικη συνταγή …

Υλικά :

4-5 κόμματα χοιρινό σνίτσελ

ελαιόλαδο

6-7 φρέσκιες ντομάτες μεγάλες και ώριμες

αλεύρι

φρυγανιά τριμμένη

αυγό

λάδι για τηγάνισμα

4 φέτες τυρί τοστ

4 φέτες ζαμπόν μπούτι καπνιστό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένω και στεγνώνω το κρέας . Βάζω αλάτ,ι πιπέρι και τα περνάω από αλεύρι μετά το αυγό και τέλος την τριμμένη φρυγανιά. Ετοιμάζω την σάλτσα ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την βράζω για 10 λεπτά με λίγο νερό να έχει αρκετό ζουμάκι. Σε ένα ταψί βάζω δύο τρεις κουταλιές από την σάλτσα πάνω τα σνίτσελ που έχω έτοιμα και περιχύνω την υπόλοιπη σάλτσα.  Πάνω σε κάθε κομμάτι τοποθετώ μια φέτα ζαμπόν μπούτι καπνιστό και μια φέτα τυρί τοστ.  Βάζω για 10-15 λεπτά στο φούρνο να δέσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί.  Σερβίρω ζεστό με πατάτες τηγανητές ή και ρύζι μπασματι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.