Κυπρίνος ή Γριβάδι Πλακί

Κυπρίνος ή Γριβάδι Πλακί

Από ένα ταξιδάκι μου στον βάλτο Αιτωλοακαρνανίας ένας πολύ καλός φίλος ψαράς ο Παύλος μου έδωσε αρκετά ψαράκια από την λίμνη και έτσι αποφάσισα να τα κάνω σε 3 εκδοχές , φυσικά αυτές οι συνταγές μπορούν να γίνουν με όλα τα ψάρια απλά εγώ θέλω να απομυθοποιήσω την προκατάληψη που υπάρχει για τα ποταμίσια ψαράκια… Ενας από τους τρεις τρόπους είναι ο παρακάτω…

Υλικά :

2 ψάρια

4 πατάτες σε χοντρές ροδέλες

1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

1 ποτήρι ντοματοχυμό

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλατι χοντρό & πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα ψάρια μας, τα πλένουμε και κάνουμε 2 με 3 χαρακιές πάνω στην κάθε πλευρά τους.  Τα αλατίζουμε εσωτερικά και τα βάζουμε στο ταψί. σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τις πατατες και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι), τα ανακατεύουμε και τα ριχνουμε πάνω από τα ψάρια μας και όταν είναι όλα στο ταψί μας ριχνουμε και το λαδάκι μας και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να δοκιμάσουμε και να είναι οι πατάτες μας έτοιμες. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί λιγάκι νεράκι…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλιώς Γιαγιά Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στη σελιδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).