Κροκετες ρυζιού με γέμιση μπέικον και κοτόπουλο

Κροκετες ρυζιού με γέμιση μπέικον και κοτόπουλο

Σήμερα είπα να δοκιμάσω άλλο τρόπο για τις κροκετες ρυζιού, να ξεφύγω από το παναρισμα με αυγό και φρυγανιά.  Πιο απλός τρόπος χωρίς να χάνεις καμία ουσία γεύσης. Τις προτείνω ανεπιφύλακτα… 
Υλικά
1 κούπα ρύζι βρασμένο
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σκόνη
Για την γέμιση
μπέικον λωρίδες κομμάτια κομμένα
κοτόπουλο βρασμένο καλά με αλατοπίπερο 
λίγο τζίντζερ
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Ανακατεύω καλά το ρύζι με το τυρί κρέμα, το αλάτοπιπερο και τη σκόνη σκόρδου. Ανοίγω με ελαφρώς βρεγμένα χέρια μπάλες ρυζιού που γεμίζω με λίγο μπέικον και άλλες με λίγο από το κοτόπουλο. Κλείνω από όλες τις πλευρές καλά και τις αφήνω μίση ώρα στο ψυγείο. Τηγανίζω σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις δύο πλευρές.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.