Κροκέτες μανιταριών τρούφας και πουρέ πατάτας

Κροκέτες μανιταριών τρούφας και πουρέ πατάτας…

Υλικά για τις κροκέτες:

5 πατάτες μεγάλες
6-7 μανιτάρια πόρτο-μπελο
2 γραμμάρια μανιτάρια τρούφα
6-7 φέτες μπέικον
1 κούπα κεφαλοτύρι
αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ένα αυγό

φρυγανιά τριμμένη για το πέρασμα

Εκτέλεση:

Βράζω τις πατάτες με τη φλούδα.
Καθαρίζω τα μανιτάρια από την φλούδα τους.
Ψιλοκόβω το μπέικον.

Τα περνάω από το μπλέντερ μαζί με 3 πατάτες από τις 5 που έχω βράσει και καθαρίσει. Τα βάζω σε ένα μπολ και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και δίνω το σχήμα.

Χτυπάω το αυγό με ένα πιρούνι, περνάω μια μια τις κροκέτες και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνω μίση ώρα στο ψυγείο και τηγανίζω σε καυτό λάδι.

Για τον πουρέ:

2 πατάτες βρασμένες
1 φλιτζάνι Ελληνικού καφέ κρέμα γάλακτος
αλάτι

πιπέρι άσπρο

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση για τον πουρέ :

Περνάω όλα μαζί από το μπλέντερ και κάνω τον πουρέ.

Για το σερβίρισμα κρατάω τα φύλλα τρούφας και τα περνάω από το τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο γιατί το μανιτάρι τρούφα έχει έντονη γεύση από μόνο του.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.