Κριτσίνια ολικής

Κριτσίνια ολικής

Υλικά

1 ποτήρι νερό χλιαρό

Μισό ποτήρι ρετσίνα

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι βρώμη

1 φακελάκι μπεκιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μισό ποτήρι σποράκια

650 με 700γρ περίπου αλεύρι ολικής.

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ έβαλα όλα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να κάνω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει. Τύλιξα με μεμβράνη και την έβαλα στην συντήρηση μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έβγαλα άνοιξα τη ζύμη με τον πλάστη, έκοψα λωρίδες, τις έβρεξα λίγο για να κολλήσουν οι σπόροι καλύτερα, τα έβαλα σε λαδόκολλα και έψησα σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα 180 βαθμούς  περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε  η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.