Η κρίση έφερε πτώση στις τιμές των αποκριάτικων στολών

Κάθε χρόνο και φθηνότερα φαίνεται ότι πωλούνται οι αποκριάτικες στολές. Αυτό θα ήταν μία καλή είδηση εφόσον τα εισοδήματα παρέμεναν σε ποσοστά προ κρίσης, υπήρχαν δουλειές, οι τσέπες ήταν γεμάτες και τα νοικοκυριά δεν στέναζαν κάτω από το βάρος δυσβάσταχτων φόρων. Σήμερα είναι μία είδηση που την προσπερνάμε αφού όλοι προσπαθούν να μειώσουν κάθε περιττή δαπάνη.

Η αποκριά εφέτος αναμένεται να αποτελέσει “ασπίδα” απέναντι στην κρίση και τα οικονομικά προβλήματα. Μπορεί αρκετοί να “κουρεύουν” τον προϋπολογισμό για την αγορά των απαραίτητων αξεσουάρ, οι φορείς να περιορίζουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, ωστόσο από την Τσικνοπέμπτη και έως την Καθαρά Δευτέρα λίγο ή πολύ θα ζήσουμε και φέτος ξέφρενες στιγμές κεφιού και χαράς, απαλλαγμένοι, έστω και λίγο, από προβλήματα και την καθημερινότητά μας. Η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες στα καταστήματα που πωλούν αποκριάτικα είδη. Στολές, μάσκες, περούκες, αξεσουάρ, σερπαντίνες διατίθενται για να μας μεταμορφώσουν και να μας απαλλάξουν έστω και για λίγο από το βάρος της καθημερινότητας.

Πτώση

Η κρίση έφερε μείωση στις τιμές των αποκριάτικων στολών, όπως μας ενημερώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Junior Toys Βάιος Μπαμπανάρας. Φέτος οι αποκριάτικες στολές ξεκινούν από 10 ευρώ (υπάρχουν στολές ακόμη κι από 5 ευρώ!!!) και κυμαίνονται σε πιο χαμηλά επίπεδα από πέρυσι. Ειδικά σε ό,τι αφορά στις αποκριάτικες στολές ενηλίκων η διαφορά είναι εμφανής. «Να σκεφτείτε ότι όσο πωλούνται οι στολές ενηλίκων φέτος νοικιάζονταν πριν από 5-10 χρόνια» εξηγεί και προσθέτει «Η κρίση σαφώς έριξε τις τιμές. Ήταν αναμενόμενο γιατί και οι εταιρίες δεν πουλούσαν, υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός κ.α.».

Έτσι φέτος ο καταναλωτής μπορεί να βρει στολές κι αξεσουάρ από πολύ χαμηλές τιμές, ή πιο ακριβές, ανάλογα με το ποσό που θέλει να διαθέσει.

Ποιες στολές έχουν ζήτηση

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά συνήθως οι στολές που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες που έχουν σχέση με παιδικά σίριαλ ή εκείνες που διαφημίζονται ή είναι πιο γνωστές στα παιδάκια. Φέτος της μόδας είναι το star wars, τα χελωνονιντζάκια, οι frozen, οι πριγκίπισσες γενικότερα της Disney και οι ήρωες, όπως είναι νίντζα, μπάτμαν, spiderman, ήρωες πιο διαχρονικοί που αντέχουν στο χρόνο, όπως μας πληροφορεί ο κ. Μπαμπανάρας.

Για τους μεγάλους υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από επιλογές. Στολές πρωτότυπες, τρομακτικές, αστείες, εντυπωσιακές, σέξυ κ.α. Σχέδια και θεματικές για όλα τα γούστα.

Έτοιμοι για… μασκάρεμα

Η έρευνα «αγοράς» για τις στολές προηγήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες και τις επόμενες μέρες αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση.

«Σίγουρα ο κόσμος είναι «κουμπωμένος», αλλά μπαίνει στο κλίμα, γιατί θέλει να ξεφύγει, έχει ανάγκη να διασκεδάσει, να αποφύγει τα προβλήματα της καθημερινότητας και της εποχής. Η αποκριά είναι η μοναδική εποχή που μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και μπορούν να το κάνουν» μας λέει ο κ. Μπαμπανάρας.