Κρέπες με συκωτάκια πουλερικών

Υλικά για τις κρέπες : 

Για τη ζύμη:

Για το ψήσιμο της κρέπας:

Πως τις κάνουμε τις κρέπες (εκτέλεση):

Κρέπες: χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης σ” ενα μπολ. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά           σε δροσερό σημείο. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά, σε πολύ ζεστό τηγάνι, που ανά μία κρέπα           αλείφετε το τηγάνι με βούτυρο.

Υλικά για την γέμιση :

Εκτέλεση γέμισης :

Βράζουμε τα συκωτάκια. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα ήδη βρασμένα συκωτάκια στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί.

Υπόλοιπα υλικά συνταγής :

1) 8 κρέπες από αυτές που ετοιμάσαμε ή κατεψυγμένες

2) την γέμιση της αρεσκείας μας ή αυτή που ετοιμάσαμε παραπάνω

3) 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή (100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 100 γραμμάρια γάλα            εβαπορέ αδιάλυτο) , για να ρίξουμε από επάνω

4) Λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του σκεύους ψησίματος εκτός αν βάλουμε αντικολλητικό χαρτί .

5) Κασέρι για το πασπάλισμα από πάνω.

Εκτέλεση συνταγής :

Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Παίρνουμε μία μία την κάθε κρέπα, την ανοίγουμε και βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο της σχηματίζοντας τη διάμετρό της. Κατόπιν την τυλίγουμε σε ρόλάκι. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις υπόλοιπες μέχρι να μοιράσουμε ισόποσα τη γέμιση σε κάθε μία. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο σκεύος ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι, τόσο ώστε να τις σκεπάσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε  για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας «Μαργαρίτα».