Κρεμμύδια γεμιστά

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ!!! Ιδανικά και για μπουφέ ή ορεκτικό…

Υλικά 8 μεγάλα κρεμμύδια 
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς ελιά
1 κούπα σταφίδες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
αλάτι και  πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε το πάνω καπάκι και μόνο από την μια πλευρά τους.
Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατόνερο που βράζει. Τα αφήνετε 5-6 λεπτά, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Με την βοήθεια από ένα μικρο κουταλάκι αφαιρείτε το εσωτερικό τους και αφήνετε τα δυο έξω φύλλα.
Στο τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι, κόβετε τις καρδιές από μερικά κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και τσιγαρίζεται.  Προσθέστε τις σταφίδες, το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά .

Ανακατέψτε καλά και γεμίστε τα κρεμμύδια.

Βαλτε σε ταψάκι με πολύ λίγο νεράκι.  Σκεπαστε με λαδόκολλα και  αλουμινοχαρτο και ψήστε για μια ώρα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανοίξτε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να κάνουν χρώμα.

 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.