Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ…

 

 

Υλικά για 7-8 φορμάκια για την καραμέλα :

160 γρ ζάχαρη ,

40 γρ νερό ,

2-3 σταγόνες λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ενα μπρίκι βάζουμεζάχαρη με νερό να βράσουν και να αρχίσει το σιρόπι να παίρνει χρώμα καραμέλας ,τότε προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε την καραμέλα στα στρογγυλά φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα.

Υλικά για κρέμα καραμελέ

500 γρ. γάλα

6 αυγά

150 γρ ζάχαρη φλούδες λεμονιού ,

βανιλίνη

Εκτέλεση :

Βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το λεμόνι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά .  Τα αυγά και τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σουρωμένο το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα δεν θα πήξει. Ρίχνουμε το μίγμα στα φορμάκια.  Βάζουμε το βαθύ ταψί του φούρνου με 2-3 εκατοστά νερο σαν μπεν μαρι και μέσα τα φορμάκια με την κρέμα καραμελέ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς μέσα στο μπέν μαρί.   Αφήνουμε να κρυώσει και μετά 1 ώρα ψυγείο πριν ξεφορμάρουμε . Τουμπάρουμε σε πιατάκι ή μπολάκι και η υπέροχη καραμέλα γεμίζει τα πάντα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.