TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κουραμπιέδες αλλιώς

Δεκ 8, 2024
in Μαγειρική
Κουραμπιέδες αλλιώς
Share on FacebookShare on Twitter

Κουραμπιέδες αλλιώς…

Κουραμπιέδες  αγαπημένοι όλων,λίγο διαφορετικοί. Μπορείτε να τους φτιάχνετε όλο τον χρόνο και σαν μπισκότα. Η Μαρία η φίλη μου ήθελε μια συνταγή χωρίς αυγά. Ως γνωστόν δεν χαλάω χατίρια στην κουζίνα.   Έτσι θα φτιάξουμε κουραμπιέδες χωρίς αυγά.   Με κράνμπερι και πορτοκάλι,ότι και να πω είναι λίγο.   Πάμε να τους φτιάξουμε,ανυπομονώ να τους μοιραστώ μαζί σας.

 Υλικά
250 γρ. βούτυρο μαλακό

1/4 κούπας άχνη ζάχαρη

1 κ.γ υγρή βανίλια
2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού

πρέζα αλάτι

2+1/3 κούπας αλεύρι
1/2 κούπα κράνμπερι η σταφίδες

1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα
άχνη ζάχαρη για να αχνίσουμε τους κουραμπιέδες.

 Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει.  Προσθέτουμε τον χυμό-ξύσμα-βανίλια-αλάτι,συνεχίζοντας το χτύπημα.  Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα+κράνμπερι η σταφίδες.  Ρίχνουμε 2-3 κ.σ αλεύρι στα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.  Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε.  Φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε, σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.Ψήνουμε 20-25 λεπτά,ανάλογα τον φούρνο.   Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα αχνίζουμε.   Εγώ βάζω σε ένα σακουλάκι άχνη,και τα αχνίζω λίγα λίγα.   Τα αραδειάζουμε σε μια πιατέλα και την στολίζουμε.   Είναι πολύ νόστιμα φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.

Μυστικά
Το αλεύρι πάντα είναι περίπου,κάθε αλεύρι είναι διαφορετικό.
Προσπαθούμε να έχουν πάντα ίδιο μέγεθος,βοηθάει στο ψήσιμο.
Μπορείτε να βάλετε μόνο αμύγδαλα η σταγόνες σοκολάτας.
Μη τα παραψήνεται και στεγνώνουν,πρέπει να είναι αφράτα.
Η επιτυχία του κουραμπιέ είναι το καλό βούτυρο,όχι μαργαρίνη.

 «Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner «

Καλή επιτυχία και από εμάς ….

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Τα αξεσουάρ που θα συμπληρώσουν τα γιορτινά μας σύνολα θα απογειώσουν το glamorous

Τα αξεσουάρ που θα συμπληρώσουν τα γιορτινά μας σύνολα θα απογειώσουν το glamorous

«Κρύβονται» οι εξωγήνοι σε παράλληλα σύμπαντα; Οι επιστήμονες βρήκαν την απάντηση

«Κρύβονται» οι εξωγήνοι σε παράλληλα σύμπαντα; Οι επιστήμονες βρήκαν την απάντηση

Εικόνες που «παγώνουν»: Αυτό είναι το πιο μυστηριώδες δάσος της Ελλάδας με τα δέντρα που χορεύουν

Εικόνες που «παγώνουν»: Αυτό είναι το πιο μυστηριώδες δάσος της Ελλάδας με τα δέντρα που χορεύουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd