Κουραμπιεδάκια με επικάλυψη σοκολάτας

Κουραμπιεδάκια με επικάλυψη σοκολάτας, βγαίνει μία άλλη γεύση στο στόμα.  Τολμήστε το, θα σας αρέσουν…

Υλικά για τους κουραμπιέδες : 
1 κιλό αλεύρι μαλακό
300-350 γρ βούτυρο μινερβίνη ή φυτίνη με 5% βούτυρο γάλακτος (όποιος θέλει βάζει όλο το βούτυρο από αυτό )
300-350 γρ. βούτυρο γάλακτος (όποιος θέλει βάζει όλο το βούτυρο γάλακτος )
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. αμύγδαλο ψημένο (15 λεπτά στους 160 βαθμούς)
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού μαστίχα
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 σφηνάκι ούζο 50 γρ.
500 γρ. άχνη για το ζαχάρωμα
Εκτέλεση για τους κουραμπιέδες:
Χτυπάμε με μίξερ χειρός με τα σταυρωτά σύρματα 10 λεπτά ή 8 λεπτά με πολυμίξερ και με το σύρμα της μαρέγκας την ζάχαρη, το βούτυρο, την βανίλια και την μαστίχα.  Μετά προσθέτουμε το ούζο και χτυπάμε 5 λεπτά ακόμα.  Προσθέτουμε αμμωνία και σόδα.  Στο πολυμίξερ βάζουμε τώρα το φτερό, στο μίξερ χειρός ως έχει.   Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην διαλύετε όταν το πλάθετε , περίπου 4-5 λεπτά.   Στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο που το έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.  Πλάθουμε σε μπαλάκια ή άλλα σχήματα, γενικά σε μικρότερα από συνήθως κομμάτια.  Ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 35- 40 λεπτά και αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσουν ή όλη νύχτα.
Υλικά  για την επικάλυψη :
120 γρ. κουβερτούρας
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
αντικολλητικό χαρτί
αμύγδαλα
Εκτέλεση για την επικάλυψη :
Αφού εκτελέσουμε την συνταγή για τους κουραμπιέδες και χωρίς να βάλουμε άχνη εξωτερικά αφήνουμε να κρυώσουν και κάνουμε τα έξης : λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα μας (για κάθε 120 γρ κουβερτούρας προσθέτουμε 2 κουτ σούπας ηλιέλαιο), ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί το λάδι και με ένα πιρούνι τα βουτάμε.  Στραγγίζουμε καλά σκουπίζοντας στην άκρη του μπολ το κάτω μέρος του πιρουνιού και το βάζουμε σε αντικολλητικο χαρτί να παγώσει προσθέτοντας ένα καβουρδισμένο αμυγδαλακι σε κάθε κουραμπιέ.
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.