TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κουραμπιεδάκια καρύδας

Δεκ 10, 2022
in Μαγειρική
Κουραμπιεδάκια καρύδας
Share on FacebookShare on Twitter

Εσείς που με ακολουθείτε, ξέρετε πόσο πολύ αγαπάω την καρύδα στα γλυκά. Σας έχω τα πιο εύκολα πετυχημένα χιονομπαλάκια καρύδας, πρέπει να τα φτιάξετε. Λιώνουν στο στόμα είναι κάτασπρα και το κακό είναι ότι δεν τρως μόνο ένα. Γι αυτό σας έχω ένα μυστικό, θα το ξέρουμε εγώ και εσείς φτιάξτε τα μπουκίτσες.

Έτσι θα μπορείτε να φάτε και μερικά παραπάνω, χωρίς τύψεις λέω εγώ τώρα. Παίξτε με τα παιδάκια σας και φτιάξτε τα μαζί αυτά θα πλάθουν τα μπαλάκια. Γίνονται πολύ εύκολα το μόνο που θα προσέξετε, είναι να χτυπήσετε καλά το βούτυρο.

Πάμε στην κουζίνα μου, γιατί ανυπομονώ τόσο πολύ να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή.

Υλικά

220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 κούπα βούτυρο

80 γρ. άχνη ζάχαρη ή 2/3 κούπας

100 γρ. λευκά αμύγδαλα ψημένα

πρέζα αλάτι

2 κ.γ. υγρή βανίλια ή όποια έχετε

3 κ.σ. κόρν φλάουρ

260 γρ. αλεύρι ή 2 κούπες

60 γρ. καρύδα ή 1 κούπα

Άχνη Ζάχαρη για να αχνίσουμε τα κουραμπιεδάκια.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αλάτι, πολύ καλά 10 λεπτά περίπου. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες. Προσθέτουμε την βανίλια, το κόρν φλάουρ και το ινδοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα, σε χαμηλή ταχύτητα.

Κουραμπιεδάκια καρύδας

Ζυγίζετε αν θέλετε την ζύμη σας, να βγουν ομοιόμορφα τα χιονομπαλάκια. Ψήνουμε περίπου 15-18 λεπτά, πάντα ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας. Αφήνουμε να κρυώσουν  λίγο, όχι εντελώς και αχνίζουμε τους κουραμπιέδες.

Μυστικά

Εγώ τα ζύγιζα 15 γρ. το καθένα, δεν ήθελα να τα κάνω πολύ μεγάλα.

Μπορείτε να κάνετε μπαλάκια, με το scoop (κουτάλι παγωτού).

Αν θέλετε μπορείτε να μη βάλετε αμύγδαλα, μόνο ινδοκάρυδο.

Το βούτυρο θέλει πάρα πολύ καλό χτύπημα, να γίνουν αφράτα.

Αν βάλετε φυτικό βούτυρο, μπορείτε να τα κάνετε νηστίσιμα.

Μπορείτε να παραλείψετε το άχνισμα, έτσι θα γίνουν μπισκότα.

Αν θέλετε βάζετε άχνη σε ένα σακουλάκι και τα αχνίζετε λίγα – λίγα.

Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

πηγή :https://trikalaview.gr/kourabiedakia-karydas/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Κιμαδορολάκια με σως μαγιονέζας της Έφης

Κιμαδορολάκια με σως μαγιονέζας της Έφης

Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Θυρεοειδής: 6 πιο συνήθεις συνήθεις ασθένειες θυρεοειδούς και τα συμπτώματά τους

Θυρεοειδής: 6 πιο συνήθεις συνήθεις ασθένειες θυρεοειδούς και τα συμπτώματά τους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd