Κουλουράκια

Υλικά :

4 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

250 γρ βούτυρο

4 βανίλιες

1 μπεικιν παουντερ

1/5 κ.γ. σόδα

μισό κ.γ. αλάτι

μισή κούπα πορτοκαλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

μισή κούπα γάλα

1 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση :

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη το βούτυρο εννοείται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατεψει ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε ρίχνουμε την σόδα μέσα στο πορτοκαλι και το ρίχνουμε στο μείγμα προσθέτουμε το γάλα το ξύσμα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεα υλικά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι τόσο ώστε η ζύμη να μην είναι σκληρή αλλά να μην κολλάει και στα χέρια αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί και πλαθουμε μικρά τα κουλουράκια γιατί φουσκωνουν ψήνουμε σε λαδοκολα για 10 με 20 λεπτά αναλόγως το μέγεθος. Βάζουμε λίγο αυγό από πάνω για να πάρουν χρυσαφη χρώμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Διονυσία Μπακαγιάννη.