Κουλουράκια πορτοκαλιού (νηστίσιμα)

Το πορτοκάλι μεσουρανεί αυτή την εποχή. Τι καλύτερο από το να φτιάξουμε νηστίσιμα , αρωματικά κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού; Κουλουράκια για να κεράσουμε με τον καφέ ή να τα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά. Υπέροχα κουλουράκια – βουτήματα για όλες τις ώρες. Η συνταγή απλή…

ΥΛΙΚΑ :

100 γρ. ελαιόλαδο,

100 καλαμποκέλαιο ,

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού,

240 γρ. ζάχαρη καστανή,

ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,

2 κ. γ. μπέκιν,

1 κ. γ. σόδα,

1 κ. γ. κανέλα

1 σφηνάκι κονιάκ

περίπου 720- 750 γρ. αλεύρι,

μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο , ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε πολύ καλά , με το σύρμα χειρός να διαλυθεί η ζάχαρη. Προθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού (τη σόδα την έχουμε διαλύσει μέσα στο χυμό πορτοκαλιού) και ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ ,και την κανέλα. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά – σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέκιν. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο – 180Ο στον αέρα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).