Κοτόπουλο στιφάδο με μανιτάρια, μπέικον και πουρέ καρότου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ…

Υλικά

2 στήθια κοτόπουλο ή ενα ολόκληρο

250 γρ. κρεμμυδάκια μικρά

150 γρ .μπεικον

1 κουτί μικρά φρέσκα μανιτάρια

4 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές σούπας καλή μουστάρδα

2 κουταλιές σούπας αλεύρι

1 κνορ κοτόπουλου

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Πρώτα πάρτε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο νερό μέσα και το κνορ.  Μόλις λιώσει και πάρει βράση ρίξτε την μουστάρδα και το αλεύρι.  Ανακατέψτε και αποσύρετε από την φωτιά.  Σε ένα τηγάνι βάλτε το μισό βούτυρο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια κομμένα στην μέση ή ολόκληρα τόσο όσο να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.  Βγάλτε και βάλτε σε ένα πυρέξ.  Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο με το μπέικον να πάρει χρυσό χρώμα.  Βάλτε τα όλα μαζί στο πυρέξ, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό από το κατσαρολακι τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό.  Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το φαγητό και να μελώσει σαλτσούλα του. Αν χρειαστεί συμπληρώστε από τον ζωμό μέχρι να γίνει το φαγητό.  Συνοδέψτε με πουρέ καρότου.

Υλικά για τον πουρέ καρότου :

3 μεγάλα καρότα

1 μέτρια πατάτα

2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο

1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλιά σπασμένο κολινδρο

1/2 κουταλιά σπόρους κύμινο

αλάτι

Εκτέλεση για τον πουρέ καρότου:

Βράστε τα καρότα και την πατάτα.  Κοψτε κομματάκια και πολτοποιειστε στο μπλέντερ.  Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο, ρίξτε τον κολιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστεί λιγάκι. Ρίξτε μέσα τον πουρέ και ανακατεξτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.  Προσθεστε την κρεμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεψτε και σερβίρετε ζεστό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.