Κοτόπουλο στιφάδο με μανιτάρια, μπέικον και πουρέ καρότου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ…

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο ή ένα ολόκληρο
250 γρ. κρεμμυδάκια μικρά
150 γρ. μπεικον
1 κουτί μικρά φρέσκα μανιτάρια
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σούπας καλή μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κνορ κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα πάρτε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο νερό μέσα και το κνορ.  Μόλις λιώσει και πάρει βράσει ρίξτε την μουστάρδα και το αλεύρι.  Ανακατέψτε και αποσύρετε από την φωτιά.

Σε ένα τηγάνι βάλτε το μισό βούτυρο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια κομμένα στην μέση ή ολόκληρα τόσο όσο να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Βγάλτε και βάλτε σε ένα πυρέξ. Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο με το μπέικον να πάρει χρυσό χρώμα.  Βάλτε τα όλα μαζί στο πυρέξ, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό από το κατσαρολάκι τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό.  Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το φαγητό και να μελώσει σαλτσούλα του.  Αν χρειαστεί συμπληρώστε από τον ζωμό μέχρι να γίνει το φαγητό.  Συνοδέψτε με πουρέ καρότου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρεμά γάλακτος
1/2 κουτάλια σπασμένο κολιανδρο
1/2 κουτάλια σπόρους κύμινο
αλάτι

Εκτέλεση για τον πουρέ:

Βράστε τα καρότα και την πατάτα.  Κόψτε κομματάκια και πολτοποιειστε στο μπλέντε.  Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο, ρίξτε το κολιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστεί λιγάκι.  Τέλος ρίξτε μέσα τον πούρε και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.  Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.