Κοτόπουλο με πράσα και πιπεριές

Προσπαθώ να βρίσκω υπέροχες γεύσεις για το αγαπημένο μου κοτοπουλάκι.  Αυτή είναι μια από τις καλύτερες συνταγές μου γι αυτό και σας την προτείνω.

Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1 κούπα πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 κσ μουστάρδα
1 ποτηράκι κρασί
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κγ πάπρικα γλυκιά
1 κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τεμαχίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
Σε με μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
προσθέτουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και τα πράσα να σοταρόστουν και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις.
προσθέτουμε την μουστάρδα, το αλατοπίπερο,την πάπρικα, και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράζει το κοτόπουλο μας.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε μια κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε λιγάκι ακόμα.
Εγώ το συνόδεψα με τρίχρωμα μακαρόνια και τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).