Κοτόπουλο με λαχανικά και μέλι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ…

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο φιλέτο μεγάλο σε κύβους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 κοτσάνι σελερι σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο σε κύβους
2 κουταλιές μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
Μισό φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά καλά γεμάτη μέλι
1 κουτάλια κορν φλάουρ
1 κούπα ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ τηγάνι με την μισή κούπα ελαιόλαδο.  Μόλις πάρει ένα καλό χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στην συνέχεια ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε κύβους.  Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τσιγαρίζουμε καλά και ρίχνουμε 1/2 κούπα ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτούν (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα). Ανακατέψτε μέσα τις 2 κουταλιές μουστάρδας και το μέλι.  Διαλύστε με λίγο νεράκι το κορν φλάουρ και ρίξτε το μέσα στο φαγητό.  Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε τον μαϊντανό.  Σερβίρετε με άσπρο ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές ή με πουρέ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.