Κοτόπουλο με κριθαράκι γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.

2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές το κοτόπουλο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε .Μετά από 2 λεπτά βάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί . Αλατοπιπερώνουμε .

3. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , το μπαχάρι ,1 ½ λίτρο νερό και το Ζωμό Κότας . Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί φούρνου. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο , προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη. Στα τελευταία 5 -10 λεπτά του ψησίματος βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο , το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία,

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Λάμπρου.