Κοτόπουλο με κόκκινη μπύρα

Κοτόπουλο με κόκκινη μπύρα…

Υλικά :

  • Μπούτι κοτόπουλου άνευ οστού 500 γρ.
  • Κρεμμύδι ξερό 100 γρ.
  •  Πράσσο 50 γρ.
  • Καρότο 50 γρ.
  • Μπύρα Red Irish Ale 330 ml
  • Μουστάρδα 20 γρ.
  • Ελαιόλαδο 40 ml
  • Νερό 100 ml
  • Αλεύρι 10 γρ.
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι
  • Ρύζι 120 γρ.

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και θωρακίζουμε το κοτόπουλο κι από τις δύο πλευρές.

Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο κομμένα σε ζουλιέν, σοτάροντας για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλεύρι ανακατεύοντας για λίγο και τέλος την μπύρα και το νερό.

Ρίχνουμε αλάτι, καπνιστή πάπρικα, βάζουμε καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε την μουστάρδα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα την ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο.

Συνοδεύουμε με ρύζι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας  Παύλος Παππάς.