Κοτόπουλο με φινόκιο και μαρούλι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ…

Υλικά
6 με 7 μπουτάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο μαρούλι
1 μεγαλούτσικο φινόκιο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
Μισό ματσάκι άνηθο
2 αυγά
2 λεμόνια
Μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα και νεράκι.
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
Τσιγαρίζουμε καλά τα μπουτάκια και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι το ξερό μαζί με το φινόκιο κομμένο σε φέτες και τσιγαρίζουμε καλά.  Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια ψιλοκομμένα μέσα και τα αφήνουμε να κατέβουν όσο γίνεται κάτω στην κατσαρόλα δηλαδή να φύγουν τα πολλά υγρά τους, ανακατεύουμε μία φορά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αραδιάζουμε τα κοτοπουλάκια επάνω στη σειρά.  Ρίχνουμε νεράκι όχι πάρα πολύ, δεν θέλουμε πολλά υγρά μέσα στην κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό μας για περίπου άλλα 25 λεπτά.  ‘Οταν το φαγητό γίνει αφαιρούμε με την κουτάλα 5 κουταλιές μεγάλες ζωμό σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνουμε μέσα τον χυμό από τα λεμόνια και την μία κουταλιά κορν φλάουρ και διαλύουμε καλά. Στην συνέχεια στο μπλέντερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν αφρός και ρίχνουμε και τους κρόκους ,χτυπάμε καλά και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το μείγμα που έχει το πιάτο μας  Στην συνέχεια ρίχνουμε στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα. Σερβίρουμε ζεστό.
Καλή επιτυχία.

 

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.