Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι

Υλικά για 3-4 μερίδες:

1 πακέτο χοντρό μακαρόνι

500 γρ. στήθος κοτόπουλο

500 ml χυμό τομάτας

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο

2 τριγωνάκια la vache qui rit φέτα

1 πρέζα κανέλα

2-3 καρφάκια γαρύφαλλο

1 φύλλο δάφνης

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

ελαιόλαδο

μισό κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

μαιντανό

δυόσμο ή βασιλικό

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε βράζοντας το νερό για τα μακαρόνια. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε μαζί με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας.όταν βράσουν,τα σουρώνουμε και τα περνάμε από λίγο ακόμα ελαιόλαδο που έχουμε “κάψει” στην κατσαρόλα. Κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και σε μικρότερο το σκόρδο και την πιπεριά.Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο που το έχουμε προηγουμένως κόψει σε μικρά κομματάκια.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και το σοτάρουμε και αυτό σε μέτρια φωτιά.Θέλουμε να σοταριστεί πολύ καλά.Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το κρασί και θα μόλις εξατμιστεί,θα προσθέτουμε και το χυμό τομάτας. Ανακατεύουμε καλά το φαγητό μας και χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, λίγη ρίγανη και αλάτι ακόμα,το γαρύφαλλο και τη δάφνη.Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα μας.Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μόλις κρυλωσει λίγο προσθέτουμε το la vache qui rit και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα μας. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού,δυόσμου ή βασιλικού.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.