TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοτόπουλο και πένες σε κόκκινη σάλτσα με βότκα Penne Vodka with Chicken Recipe

Νοέ 20, 2020
in Μαγειρική
Κοτόπουλο και πένες σε κόκκινη σάλτσα με βότκα Penne Vodka with Chicken Recipe
Share on FacebookShare on Twitter
Κοτόπουλο και πένες σε κόκκινη σάλτσα με βότκα Penne Vodka with Chicken Recipe .
Ένα πλούσιο σε γεύση πιάτο ζυμαρικών alla vodka, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Θα σας πάρει περίπου μισή ώρα για να το φτιάξετε. Αν δεν έχετε βότκα, και το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο είναι ό,τι πρέπει για να δώσει την απαραίτητη σπιρτάδα στη σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη, την ανακατεύετε με τα ριγκατόνι η τις πένες και σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή της βότκας απαντάται στη Ρωσία στα τέλη του 9ου αιώνα και ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τη γεύση που γνωρίζουμε σήμερα, καθώς η βότκα προοριζόταν για φάρμακο και η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ δεν ξεπερνούσε το 14%, ποσοστό που είναι το μέγιστο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φυσική διαδικασία ζύμωσης.

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
500 γρ. πένες ή ριγκατόνι Barilla
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 Ξερά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
450-500 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα με τον χυμό τους
1 κ.σ. πελτές
1 κ.γ. νιφάδες τσίλι (μπούκοβο)
150 gr βότκα ή ούζο ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κ.γ. Ζάχαρη
130 gr κρέμα γάλακτος
50gr φρέσκος ή ξερός βασιλικός
150 gr Παρμεζάνα Parmigiano Reggiano τριμμένη ή Pecorino Romano
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
 Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν καλά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τσιγαρίζουμε καλά Σβήνουμε με την βότκα- ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ανακατεύουμε. Βράζουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις νιφάδες τσίλι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι . Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει μία σάλτσα σχετικά πηχτή και λεία. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ετοιμαστούν κρατάμε 1 φλ. του τσαγιού από το νερό τους και τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τη σάλτσα ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πένες. (Βάζουμε τόσο νερό, όσο αραιή ή πηχτή θέλουμε τη σάλτσα). Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10 λεπτά, για να λιώσει το τυρί. Σημείωση: Αν δεν θέλουμε, να βάλουμε το φαγητό στον φούρνο, μπορούμε να πασπαλίσουμε με την παρμεζάνα και να σερβίρουμε αμέσως. Μεταφέρουμε σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως. Για το σερβίρισμα μοιράζουμε τον φρέσκο βασιλικό, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμη. Οι σάλτσες με βάση τη ντομάτα που περιλαμβάνουν συνήθως φρέσκια ντομάτα με βασιλικό: συνδυάζονται με τραγανά ξηρά λευκά όπως Pinot Grigio ή Verdicchio. Οι πιο μαγειρεμένες σάλτσες ντομάτας (όπως napoletana ή μαρινάρα) συνδυάζονται με Montepulciano d’Abruzzo ή ένα ελαφρύ σισιλιάνικο κόκκινο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Chef Alexios Nikoloutsopoulos
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Εργαστήριο 2D animation σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου

Εργαστήριο 2D animation σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου

Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Στο τέλος του μήνα στα φαρμακεία των Τρικάλων η τελευταία δόση των αντιγριπικών εμβολίων

Στο τέλος του μήνα στα φαρμακεία των Τρικάλων η τελευταία δόση των αντιγριπικών εμβολίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd