Κοτόπουλο φρικασέ με αμπελόφυλλα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΦΡΙΚΑΣΕ…

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο σε μερίδες
1/4 του κιλού αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
3 μεγ. κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 της κούπας χυμό λεμονιού η ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
αλάτι και πιπέρι
αν θέλετε και λίγο άνηθο,εγώ δεν έβαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.  Προσθέτετε και τα αμπελόφυλλα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού. Ρίξτε και 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μια ώρα, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Τέλος διαλύετε το κορν φλαορ με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Την ανακινείτε να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράζει για 3 λεπτά επιπλέον.  Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανίτες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.