Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

 ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη

750 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις

1 στραγγιστό γιαούρτι των 200 γρ.

1 ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ξύδι

1 κουταλιά τής σούπας αλάτι

νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι

Γέμιση

1 κιλό κοτόπουλο βρασμένο

300 γρ. παριζα

3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

250 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο

250 γρ. τυρί φέτα τρίμμα

3 αυγά

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κύμινο

κάρυ (οι ποσότητες κατά προτίμηση)

Κρύα σάλτσα

2 κουταλιές τής σούπας πελτε τομάτας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ρίγανη

λίγο ζάχαρη

μισό φλυτζάνι τσαγιού νερό (ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ)

Εκτέλεση:

Ζύμη

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το κρύο νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι. Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και ξεκινάμε αμέσως την γέμιση. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο ,την παριζα και τα μπαχαρικά σε χαμηλή φωτιά πάντα για δύο λεπτά.Απλώνουμε την κρύα σάλτσα στο ένα φύλο που έχουμε απλώσει σε λαδωμενο ταψί και ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω το τυρί φέτα τρίμμα και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό,χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.