TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοτόπιτα με λαχανικά

Ιαν 21, 2025
in Μαγειρική
Κοτόπιτα με λαχανικά
Share on FacebookShare on Twitter

Νομίζω ότι οι Πίτες δεν τελειώνουν ποτέ. Εγώ άλλο που δεν θέλω αφού τρελαίνομαι. Μπορούμε να φτιάξουμε πίτα με ότι έχουμε. Αν μας περισσέψει κάποιο φαγητό γίνεται πίτα. Η σημερινή πίτα με μια σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. Τόσο νόστιμη γεύση που σίγουρα δεν την ξεχνάς
Φτιάχνουμε λοιπόν σούπερ Κοτόπιτα με λαχανικά…

Υλικά  για την γέμιση:
2 στήθη κοτόπουλο

1 συσκευασία μανιτάρια

1κ.γ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι

1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά

1 αυγό
1/3 κούπας λευκό κρασί

1/3 κούπας ζωμό κοτόπουλο
2 κ.σ. αλεύρι

165γρ.καλαμπόκι

1/3 φλ.γάλα

1/2 φλ μυζήθρα.
αλάτι

πιπέρι

κουρκουμά

κάρυ

πάπρικα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για την κρύα γέμιση:

1/2 φλ. καλαμποκέλαιο

1/2 φλ. γάλα
(αντί για μυζήθρα μπορούμε να βάλουμε τσένταρ η φέτα)

1 ταψί κουζίνας ή 2 μικρά ταψάκια

Πάνω στην πίτα πριν την ψήσω:
5 κ.σ. καλαμποκέλαιο

λίγο βούτυρο σοφτ

βρέχω με λίγο νερό

Υλικά για την ζύμη ;
450 γρ. αλεύρι για πίτες

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.σ. ζάχαρη

λίγο ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο περίπου

1 κούπα περίπου κρύο νερό

Πως φτιάχνω την γέμιση:
Βράζω το κοτόπουλο και το αφήνω να κρυώσει τελείως.Το ξεψαχνίζω και το αφήνω στην άκρη.Βάζω την κατσαρόλα να κάψει το λάδι-κρεμμύδι.Ανακατεύω και μόλις γυαλίσει προσθέτω φέτες τα μανιτάρια.Μετά το κοτόπουλο-λαχανικά-καλαμπόκι και σβήνω με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω τα μπαχαρικά και ανακατεύω.Προσθέτω το αλεύρι ανακατεύω και τέλος τον ζωμό.Κατεβάζω από την φωτιά και τελειώνω με το βούτυρο και τέλος την μυζήθρα και το αυγό.Αφήνω την γέμιση στην άκρη να κρυώσει τελείως.Στην κρύα γέμιση προσθέτω το καλαμποκέλαιο-γάλα.Ακόμα καλύτερα να την φτιάξουμε αποβραδίς.

Χωρίζω στα 4 την ζύμη και λαδώνω 3 μικρά  ταψάκια.
Αν την φτιάξω σε μεγάλο ταψί χωρίζω σε 6 κομμάτια.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

Βάζω ένα φύλλο γέμιση ξανά φύλλο γέμιση.

Η διαδικασία είναι ίδια με την τυρόπιτα.
Ψήνω για μια ώρα περίπου στην αρχή 200 βαθμούς.
Μετά κατεβάζω 180 ανάλογα τον φούρνο μας.
Μόλις πάρει χρώμα και ξεκολλήσει από το ταψί είναι έτοιμη.
Αφήνω 10 λεπτά και μετά την βάζω πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

Μυστικά:

Αν δεν σας αρέσει κάποιο μπαχαρικό δεν το βάζετε.
Αν δεν σας αρέσει κάποιο λαχανικό μπορείτε να το παραλείψετε.
Η γέμιση πρέπει πάντα να είναι στεγνή και κρύα

Πεντανόστιμη Κοτόπιτα με λαχανικά
“Καλή Όρεξη”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Προσοχή σε 2 συμπληρώματα διατροφής: Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου

Προσοχή σε 2 συμπληρώματα διατροφής: Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου

Τι προσφέρει το λάδι αβοκάντο – Πώς χρησιμοποιείται στην μαγειρική

Τι προσφέρει το λάδι αβοκάντο – Πώς χρησιμοποιείται στην μαγειρική

Σπίτι μου 2: Περισσότερες από 57.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα – Εγκρίθηκαν οι πρώτες 18

Σπίτι μου 2: Περισσότερες από 57.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα - Εγκρίθηκαν οι πρώτες 18

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd