Κότα γεμιστή με ρύζι και συκωτάκια

ΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ…

Υλικά :
Για την επάλειψη της κότας
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές λευκό κρασί
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά μέλι
Αρκετό αλατάκι και πιπερακι

Εκτέλεση:

Τα βάζουμε όλα μαζί και τα χτυπάμε πολύ καλά.

Υλικά για την γέμιση
1 κοτόπουλο 2/1,2 κιλά
1 μεγάλο κρεμμύδι
συκωτάκια κότας
ρύζι κίτρινο
1 ξυλαράκι κανέλα
Άνηθο
Αλάτι και  πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε το κοτόπουλα καλά. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1.1/2 λίτρο νερό, ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, 2 κλαράκια σέλινο και βράστε το κοτόπουλο για 25 λεπτά.  Βγάλτε από το ζουμί και βάλτε το σε ένα πιρέξ.
Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι τσιγαρίστε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι, ρίξτε το ρύζι,  προσθέστε δυο κούπες από τον ζωμό του κοτόπουλου τον άνηθο και ψήστε για 1Ο λεπτά.
Γεμίστε το κοτόπουλο, βάλτε ένα λεμόνι ή ένα μήλο να κλείσετε την κοιλιά του, μιας και το κοτόπουλο είναι βρασμένο και είναι δύσκολο να ραφτεί. Περάστε το κοτόπουλο όλο με την σως την παραπάνω στο πυρεξ, προσθέστε 2 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο, σκεπάστε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήστε για 2 ώρες.
Πριν το βγάλετε ανοίξτε να κάνει χρώμα. Βγάζετε την γέμιση από την κοιλιά και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.