Κώστας Σκρέκας: Οι πολίτες κουράστηκαν από ανέξοδες υποσχέσεις και ψεύτικα οράματα

«Το μείζον σήμερα είναι η πορεία της χώρας και η επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό είναι για το οποίο μιλάμε εδώ και 4 χρόνια, αυτό είναι για το οποίο αγωνιζόμαστε. Οι πολίτες κουράστηκαν πια από ανέξοδες υποσχέσεις και ψεύτικα οράματα. Θέλουν περισσότερο από ποτέ και πάνω απ’ όλα, πιστέψτε με, να επιστρέψει η ηρεμία στη χώρα, να μπορέσουν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να απελευθερωθούν και να δημιουργήσουν. Γι’ αυτό δείχνουν εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κι εκ νέου υποψήφιος Κώστας Σκρέκας.

Ο ίδιος ζητά από τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές να του δώσουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσει περισσότερα για τα Τρίκαλα. «Οι Τρικαλινές και οι Τρικαλινοί με γνωρίζουν καλά. Με εμπιστεύονται εδώ και 7 χρόνια και σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ανανέωσαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ωστόσο τώρα, σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία και εκλογική αναμέτρηση θέλω να τους ζητήσω να μου δώσουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσω περισσότερα για τα Τρίκαλα,  και δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δώσουμε άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις στα έντονα προβλήματα της καθημερινότητάς τους» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

 

 

 

«Ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ωστόσο τώρα, σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία και εκλογική αναμέτρηση θέλω να ζητήσω από τις Τρικαλινές και τους Τρικαλινούς να μου δώσουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσω περισσότερα για τα Τρίκαλα»

Η Νέα Δημοκρατία πάντα έβαζε και θα βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από πρόσωπα και κόμματα. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ και 45 χρόνια αποτελεί σύμφωνα με την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση τον έναν και τον πιο ισχυρό από τους δύο άξονες του πολιτικού συστήματος της χώρας. Παρά τα όποια λάθη μπορεί να έχουν καταγραφεί στο διάβα των ετών, η Νέα Δημοκρατία παραμείνει σταθερά μια μεγάλη πολιτική δύναμη, παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για το λαό και το έθνος. Απεναντίας, είδαμε άλλες μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, κυρίως από το χώρο της Κεντροαριστεράς, να συρρικνώνονται ή και να εξαφανίζονται σε άλλα μικρότερα πολιτικά σχήματα.

 

Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αγωνίζεται για μια Ευρώπη με ισότιμα κράτη, χωρίς ανισότητες, που θα προωθεί την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση και θα δίνει έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα μας για τη μείωση των φόρων και τις νέες επενδύσεις θα διασφαλίσει τη σταθερή πορεία της χώρας στην τροχιά της ισχυρής ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή. Θέλουμε να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και να επιτευχθούν οι στόχοι για το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών χωρίς λιτότητα και υπερφορολόγηση. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούμε και θα διευρύνουμε το περιθώριο για να μειώνουμε τους φόρους, χωρίς να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο και αντίστοιχης μείωσης των εσόδων.

Θέλουμε λιγότερους φόρους που θα μπορούν να τους πληρώνουν όλοι. Οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα οδηγήσουν στη μείωση της φοροδιαφυγής και άρα σε καλύτερη εισπραξιμότητα για τα δημόσια ταμεία. Αυτό είναι το δικό μας μοντέλο που θα μας επιτρέψει, μόλις φανούν τα πρώτα θετικά δείγμα της πολιτικής μας, να διαπραγματευτούμε τη μείωση από το 3,5% του ΑΕΠ των παράλογα υψηλών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα στους οποίους συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και οριστικής εξόδου από την κρίση.

“Η Νέα Δημοκρατία πάντα έβαζε και θα βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από πρόσωπα και κόμματα”

 

Η αλήθεια είναι ότι παρέλαβαν το 2014 μια Επιχείρηση με καθαρά κέρδη κέρδη 90 εκατ. ευρώ και το 2018 την είχαν μετατρέψει σε μια εταιρεία – «ζόμπι» με ζημίες 903,8 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εφετινό τρίμηνο, οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα 205,1 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά της αποτελέσματα (EBITDA) ήταν αρνητικά (!) κατά 51,3 εκατ. ευρώ. Γι΄αυτό άλλωστε, η χρηματιστηριακή της αξία έχει βουλιάξει στα 440 εκατ. ευρώ από 2,5 δις ευρώ το 2014.

Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η διάσωση και η επαναφορά της ΔΕΗ σε τροχιά εξυγίανσης. H Νέα Δημοκρατία διαθέτει και θα εφαρμόσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της Επιχείρησης στο νέο ενεργειακό περιβάλλον. Πεποίθηση μας είναι ότι το ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος και οι προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι εκ των ουκ άνευ για την ανάκαμψη της χώρας και την πορεία προς την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα είναι ένα ακόμα έργο μεγάλης σημασίας για τα Τρίκαλα. Με την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 54 εκατ. ευρώ η διάρκεια της διαδρομής θα μειωθεί σε 2 ώρες και 50 λεπτά από 5 ώρες περίπου σήμερα, με προφανή οφέλη για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Το μεγάλο έργο – «φάντασμα», το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Μεσοχώρα, που είναι σχεδόν ολοκληρωμένο από το 2001 και παραμένει μέχρι σήμερα ανενεργό. Σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ, την τοπική κοινωνία και όλους τους αρμόδιους φορείς πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε στην πλήρη υλοποίηση και λειτουργία του εργοστασίου, καθώς έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό 530 εκατ. ευρώ και κάθε χρόνο χάνουμε από τη μη λειτουργία του 25-30 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό για την τοπική μας οικονομία είναι να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Να δοθούν φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Να προχωρήσουμε επιτέλους στην παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων.

Η ανταπόκριση που εισπράττω από τις καθημερινές επισκέψεις σε όλο την Περιφέρεια είναι κάτι παραπάνω από θερμή. Οι πολίτες βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν υπεύθυνο ηγέτη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά, μακριά από το τέλμα και τη στασιμότητα. Το κυβερνητικό πρόγραμμα για ανάπτυξη, επενδύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας έχε τεράστια απήχηση στα Τρίκαλα και σε όλη την Ελλάδα.