Κορονοϊός: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα – 31 νέα κρούσματα – Στα 495 το σύνολο

 Η καθημερινή ενημέρωση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Τρεις νεκροί καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα 84 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 90 ασθενείς, εκ των οποίων οι είναι 20 διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι τα 72 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της επιδημίας, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία.

πηγή : https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1064644/koronoios-31-nea-kroysmata-stin-ellada-sta-495-to-synolo-20-se-sovari-katastasi?fbclid=IwAR2aJVbbauuOGuty638VJ3Kk5DVk9s5hcJLmhUh2q8cvhFvCan0nPpDaJEM