Κολωνάκια σε οδούς της πόλης

Στην τοποθέτηση κολωνακίων στην οδό παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου προχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων.
Με βάση απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (απόφαση 57/2015) και σε συνδυασμό με την αντιδρόμηση της οδού Νικοτσάρα, η κίνηση των οχημάτων προς τη Στρ/ Σαράφη διέρχεται πλέον από τη συγκεκριμένη οδό. Η ροή της κυκλοφορίας εμποδιζόταν από τη στάθμευση οχημάτων στις δύο πλευρές του δρόμου, παρότι υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες. Πλέον, με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, η νέα δομή του δρόμου διευκολύνει τη χωρίς μποτιλιάρισμα κίνηση των οχημάτων, αφού επιλέγεται η κίνηση προς δεξιά ή προς αριστερά.

Οδός Ιπποκράτους
Ένα άλλο σημείο, στο οποίο θα γίνει παρέμβαση βάσει της παλιότερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η οδός Ιπποκράτους. Και συγκεκριμένα, το τμήμα της που είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 173/2012) και εξυπηρετεί ως προς την κίνηση οχημάτων, μόνο τους κατοίκους της περιοχής και τα οχήματα τροφοδοσίας.
Πλέον, η κίνηση επί του πεζοδρόμου δεν θα πραγματοποιείται, καθώς δεν θα υπάρχει έξοδος προς την οδό Πελέκη, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (ΑΔΣ 114/2015).