Κολοκυθόπιτα γλυκιά (με κόκκινη κολοκύθα)

Κολοκυθόπιτα γλυκιά (με κόκκινη κολοκύθα), απλά υπέροχη…

Υλικά : 
1.1/2 κουπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. κολοκύθα τριμμένη
1/2 κούπα σταφίδες
1 κουπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
125 γρ. βούτυρο γάλακτος και
Βούτυρο για το αλειμμα των φύλλων
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπαλισμα

Εκτέλεση:
Έχουμε τρίψει την κολοκύθα και την αφήνουμε σε ένα Σουρωτήρη για 5-6 ώρες να αφήσει τα υγρά της, (εγώ την τρίβω από το προηγούμενο βράδυ και την αφήνω στο ψυγείο).
Βάζουμε τα 125 γρ. βούτυρο με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Προσθέτουμε την κολοκύθα να μαραθεί, μετά προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τέλος μόλις πάρουν μια βραση προσθέτουμε το μέλι.

Ετοιμάζουμε το φύλλο.
Αλείφουμε ενα ένα τοποθετούμε ορίζοντια και τυλίγουμε μπαστούνακια σε ένα ταψί βούτυρομενο τα γυρίζουμε κυκλικά για να δώσουμε το σχήμα στριφτης.
Αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου.

Το ψήσιμο παντα ανάλογα τον φούρνο μας.
Πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα αφού κρυώσει λίγο για να μην έχουμε υγρασία στην ζάχαρη και κολλήσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σία Στάμου.