Κολοκυθοανθοί γεμιστοί αυγολέμονο

Τη συνταγή μας έστειλε η Μαριάννα Αποστόλου.

Υλικά
30 κολοκυθοανθοί
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή αναμεικτος
10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι , πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 κρόκους
χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Για τους κολοκυθοανθούς με κιμά
Αφού πλύνουμε τους κολοκυθοανθούς,
Προσθέτουμε στον κιμά το μαιντανό τον άνιθο και το κρεμμύδι λυωμένο στο μούλτι, αλάτι πιπέρι λάδι τα ασπράδια 2 αυγών και τον κιμά. Ανακατεύουμε
καλά. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τους κολοκυθοανθούς και διπλώνουμε για να κλείσουμε το ρύζι με τον κιμά μέσα. Τοποθετούμε με τη σειρά τους κολοκυθοανθούς στην κατσαρόλα Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό να σκεπαστούν. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα, προσθέτουμε δυο κουταλιές κορν φλάουρ , το λεμόνι Στη συνέχεια αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Ευχαριστούμε κ. Αποστόλου για την πεντανόστιμη πρόταση.