Κολοκυθάκια σαλάτα

Κολοκυθάκια βραστά με σάλτσα μουστάρδας…

Υλικά :

Κολοκυθάκια (μικρά και καθαρά)

Νερό για το βράσιμο

Λεμόνι

1/2 κουταλάκι μουστάρδα

Άνηθο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1 λεμόνι (εμένα μου αρέσει πολύ στην συγκεκριμένη σαλάτα)

Εκτέλεση :

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και χωρίς να βγάλουμε την φλούδα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι το λάδι, την μουστάρδα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το λεμόνι. Αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε την σάλτσα στα κολοκυθάκια και από επάνω τον άνηθο. Σερβίρουμε είτε κομμένα σε ροδέλες είτε ολόκληρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.