Κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανιτά με συνοδευτικό τζατζίκι

Πιο τραγάνα και νόστιμα δεν γίνεται…

Υλικά για δυο άτομα

2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
αλάτι και πιπέρι
αραβοσιτελαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τον χυλό
Σε ένα μπολ ρίξτε την σόδα, βάλτε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ,ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φετούλες και  αφήστε μέσα σε αλατόνερο μισή ωρίτσα για να μην πικρίζουν.
Κόψτε και τα κολοκυθάκια σε φετούλες βουτάτε ένα ένα μέσα στον χυλό και τηγανίστε σε βαθύ σκεύος.

Σερβίρετε ζεστά.

Υλικα για το τζατζίκι

200 γρ. ή ένα μικρο κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρο αγγούρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο

λίγο ξύδι και

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τρίψτε στο χοντρό τρίφτη το αγγούρι, στραγγίστε πολύ καλά με τα χέρια και βάλτε το σε ένα μπολ.  Τρίψτε την σκελίδα σκόρδου στο λεπτό του τρίφτη,  προσθέστε το γιαούρτι, σχεδόν ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι, λίγο ξύδι, αλάτι και ανακατέψτε τα  όλα μαζί.  Σερβίρετε παγωμένο με τα ζεστά κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.