Κολοκυθάκια γεμιστά με πράσα και μανιτάρια

Κολοκυθάκια γεμιστά με πράσα και μανιτάρια

Υλικά:

6 στρογγυλά κολοκυθάκια
1/2 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο δυόσμο
9 κ.γ. ρύζι Καρολίνα
2 καρότα ψιλοτριμμένα
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο για την γέμιση
1/2 για την κατσαρόλα
1 ποτηράκι ζωμό λαχανικών
Αυγολέμονο
2 λεμόνια
2 αυγα
1 κγ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια μας και κρατάμε την ψίχα από τα δυο κολοκυθάκια και τα ψιλοκόβουμε να τα προσθέσουμε στην γέμιση.
Κόβουμε ένα καπάκι από τα κολοκυθάκια και με ένα κουταλάκι τα ανοίγουμε προσεχτικά να μην μας τρυπήσουν.
Ετοιμάζουμε την γέμιση σε ένα τηγάνι.
Σοτάρουμε τα πράσα με το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά τον ζωμό και μισό ποτηράκι νερό.
Στρώνουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια να μην έχουν κενά και μας γυρίσουν στο βράσιμο, αν θέλετε βάζετε και λίγες πατάτες στα κενά που υπάρχουν.
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια σας αφήνοντας ένα δαχτυλάκι κενό από πάνω για να έχει χώρο να φουσκώσει το ρυζάκι.
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο.
Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
Όταν είναι έτοιμα κάνετε το αυγολέμονο.
Χτυπάτε τ’ αυγα ολόκληρα.
Προσθέτετε το λεμόνι με το κορν φλάουρ και σιγά σιγά όσο περισσότερο ζουμάκι μπορείτε να βγάλετε από την κατσαρόλα.
Περιχύνετε το φαγάκι σας κουνώντας την κατσαρόλα δεξιά αριστερά για λιγάκι και αφηνετε για μισή ωρίτσα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).