TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο στην γάστρα

Ιούλ 15, 2022
in Μαγειρική
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο στην γάστρα
Share on FacebookShare on Twitter

Πάντα έκανα τα κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα. φέτος τα δοκίμασα στην φιλεναδιτσα μου την Αλικη στην γάστρα και ενθουσιαστηκα.

ΥΛΙΚΑ 12 με 14 κολοκυθακια :

άνηθο

κρεμμυδάκια μια χούφτα περίπου

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

λίγο μαϊντανό

5-6 φιλαράκια δυόσμο ή μισό κουταλάκι ξερό

12 κουταλάκια του γλυκού ρύζι Καρολίνα

300 γρ. κιμά σπάλα

2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη

2 καροτα σε ροδελες για απο πιάνω απο τα γεμιστά

2 πατάτες κυδωνατες για την γαστρα

λιγο ψιλοκομμενο ανηθο για πανω απο τα γεμιστα μας

αλατι

πιπέρι

1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα για το αυγολέμονο

τον χυμό από 3 λεμόνια

3 αβγά

1 κουταλάκι κορν φλαουρ και ζουμάκι από το φαγακι μας

Εκτέλεση :

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά. Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα αφράτο. Αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε. Σε μια γαστρα τα στρώνετε δίπλα δίπλα. Ρίχνετε και από πάνω μπόλικο πιπεράκι αλάτι, ελαιόλαδο και 2 ποτηρια βραστό νεράκι και τα βράζετε στον φουρνο στην αρχη στους 200 βαθμούς και μετα στους 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμα στύβετε τα λεμόνια και στον χυμό τους ρίχνετε το κορν φλαουρ. Ξεχωρίζετε τ’ αβγά και χτυπάτε πρώτα το ασπράδι και μετά ρίχνετε και τους κρόκους στην συνέχεια το λεμόνι. Στο τέλος όσο περισσότερο ζουμάκι μπορείτε από την γαστρα που μέχρι εκείνη την στιγμή θα την έχετε στον φουρνο. Όταν είναι έτοιμο το αυγολέμονο αποσύρετε από την φωτιά το περιχύνετε και κουνάτε την γάστρα κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Γιατί το διαδικτυακό μπούλινγκ είναι χειρότερο από τον φυσικό εκφοβισμό για τους εφήβους

Γιατί το διαδικτυακό μπούλινγκ είναι χειρότερο από τον φυσικό εκφοβισμό για τους εφήβους

«Ταξίδι» στα ελληνικά νησιά από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δ. Τρικκαίων

«Ταξίδι» στα ελληνικά νησιά από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δ. Τρικκαίων

1.300 δένδρα φυτεύει ο Δήμος Τρικκαίων σε Ληθαίο – Αγιαμονιώτη ποταμούς

1.300 δένδρα φυτεύει ο Δήμος Τρικκαίων σε Ληθαίο – Αγιαμονιώτη ποταμούς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd