Κολοκυθάκια γεμιστά

Κολοκυθάκια γεμιστά

 

Υλικά :

  • κολοκυθάκια – περίπου 10 – μια στρώση μεγάλης κατσαρόλας
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • ρύζι – περίπου 2-3 κσ.
  • βούτυρο – περίπου μισό βιταμ 125-150γρ.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι στο μουλτι
  • άνηθος – 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • γιαουρτάκι
Εκτέλεση :
1)Πλένουμε και ξυνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά με ένα μαχαίρι και τα τρυπάμε στην μέση (βγάζουμε το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο).
2)Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε.

3)Το μείγμα το βάζουμε μέσα στα κολοκυθια πατώντας ελαφριά. Αν μείνει από το μείγμα το πλάθουμε σε μπαλάκια και μαζί με τα κολοκύθια τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
4)Βάζουμε το βούτυρο κομενο σε μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερονουμε από πάνω και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά (το μάτι στο 10 στο δικό μου) περίπου 5 λεπτά χωρίς νερό να σωταριστουν με το βούτυρο.

5)Μετά καλύπτουμε με νερό ωσότου να καλυφθούν περίπου τα κολοκύθια περίπου 2 ποτήρια μεγάλα του νερού.
6)Χαμηλώνουμε την φωτιά (το μάτι στο 6 στο δικό μου) και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά μέχρι να δέσει το ζουμί τους.
7)Λίγο  πριν τα βγάλουμε ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα. Περιμένουμε να πάρει μια βράση 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
8)Σερβίρονται απαραιτήτως με γιαουρτάκι στο πλάι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.