Κολοκύθα: 7 λόγοι να τη βάλετε στο πιάτο – Τι οφέλη μας χαρίζει

Βρίσκεται στην εποχή της και αποτελεί μια ιδιαίτερη προσθήκη στη διατροφή μας, καθώς είναι ένα λαχανικό που οι περισσότεροι καταναλώνουν ελάχιστα ή καθόλου.

Μπορείτε να την προσθέσετε σε πίτες, στη σαλάτα, να την ψήσετε στο φούρνο με άλλα λαχανικά, να την κάνετε πουρέ και να ανακαλύψετε τόσο τη γεύση της, όσο και τα οφέλη της.

Η κολοκύθα είναι ένα από τα πορτοκαλί λαχανικά που έχουμε στη διάθεσή μας και αυτό σημαίνει ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ξεπερνώντας τη συνιστώμενη ημερήσια δόση στα 100 γραμμάρια, ενώ περιέχει και βιταμίνη C, όπως και Ε. Ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το ασβέστιο δεν λείπουν από τη διατροφική της αξία και ταυτόχρονα περιέχει πρωτεΐνη, κάλιο και φυτικές ίνες.

Εκτός από τη σάρκα της, σημαντικά οφέλη παρουσιάζουν και οι σπόροι της, οι οποίοι έχουν περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και σίδηρο.

Τι οφέλη μας χαρίζει, όμως, μια κολοκύθα;

Clickatlife.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/2021/10/31/kolokytha-7-logoi-na-ti-valete-piato-ti-ofeli-mas-charizei/