TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοκορέτσι

Απρ 20, 2025
in Μαγειρική
Κοκορέτσι
Share on FacebookShare on Twitter

Κοκορέτσι

Υλικά:
2 συκωταριές και γλυκάδια από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
2 κιλά έντερα από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
2 μπόλιες (ή σκέπες)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ότι άλλο μπαχαρικό μας αρέσει αλλά πάντα με μέτρο
 Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε ένα μείγμα με το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. (Μη λυπηθείτε το αλάτι και το πιπέρι, με μέτρο τα υπόλοιπα, ίσα για το άρωμα.)
Βάζουμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν και να καθαρίσουν. Αφού πλύνουμε καλά τις συκωταριές, τις κόβουμε σε κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα γλυκάδια. Υπολογίζουμε σε ποσότητες ¾ πνευμόνι, καρδιά, νεφρά και γλυκάδια και μόλις ¼ συκώτι, γιατί πικρίζει όταν ψηθεί. Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, να πάει παντού. Πλένουμε καλά τα έντερα στο εσωτερικό τους, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε λεκάνη με στυμμένα λεμόνια. (Στα κρεοπωλεία τις ημέρες του Πάσχα θα βρείτε και αντεριές πλυμένες και καθαρισμένες).
kokΠερνάμε στην ειδική σούβλα για κοκορέτσι εναλλάξ τα εντόσθια και τα γλυκάδια. Τυλίγουμε με τις μπόλιες σαν να είχαμε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και σταθεροποιούμε σε διάφορα σημεία με οδοντογλυφίδες. Στη συνέχεια, δένουμε στην κορφή της σούβλας την άκρη από τη μία αντεριά και πλέκουμε σταυρωτά κατά μήκος μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα. Έπειτα τυλίγουμε οριζόντια και αφήνουμε τη σούβλα όρθια όλη τη νύχτα να στραγγίξουν τα υγρά σε ένα ταψί. Την επομένη βάζουμε τη σούβλα στο πλάι και ψηλά στη θράκα και γυρνάμε αργά στην αρχή. Όταν αρχίσει να βράζει το εσωτερικό (βγαίνει αφρός) και να ροδίζει, χαμηλώνουμε και γυρνάμε πιο γρήγορα. Κατά διαστήματα τρυπάμε με ένα πιρούνι και όταν δεν βγαίνουν πια ζουμιά το κοκορέτσι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία.
Συνταγή από τον Ξενώνα Μαργαρίτα.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Next Post
Πάσχα: Αυτός είναι ο λόγος που βάζουμε το αρνί στη σούβλα

Πάσχα: Αυτός είναι ο λόγος που βάζουμε το αρνί στη σούβλα

Tα ελληνικά έθιμα του Πάσχα

Tα ελληνικά έθιμα του Πάσχα

Αρνίσια συκωταριά

Αρνίσια συκωταριά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd