TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοκορέτσι

Απρ 15, 2016
in Μαγειρική
Κοκορέτσι
Share on FacebookShare on Twitter
Υλικά:
2 συκωταριές και γλυκάδια από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
2 κιλά έντερα από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
2 μπόλιες (ή σκέπες)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ότι άλλο μπαχαρικό μας αρέσει αλλά πάντα με μέτρο

 Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε ένα μείγμα με το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. (Μη λυπηθείτε το αλάτι και το πιπέρι, με μέτρο τα υπόλοιπα, ίσα για το άρωμα.)
Βάζουμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν και να καθαρίσουν. Αφού πλύνουμε καλά τις συκωταριές, τις κόβουμε σε κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα γλυκάδια. Υπολογίζουμε σε ποσότητες ¾ πνευμόνι, καρδιά, νεφρά και γλυκάδια και μόλις ¼ συκώτι, γιατί πικρίζει όταν ψηθεί. Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, να πάει παντού. Πλένουμε καλά τα έντερα στο εσωτερικό τους, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε λεκάνη με στυμμένα λεμόνια. (Στα κρεοπωλεία τις ημέρες του Πάσχα θα βρείτε και αντεριές πλυμένες και καθαρισμένες).
kokΠερνάμε στην ειδική σούβλα για κοκορέτσι εναλλάξ τα εντόσθια και τα γλυκάδια. Τυλίγουμε με τις μπόλιες σαν να είχαμε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και σταθεροποιούμε σε διάφορα σημεία με οδοντογλυφίδες. Στη συνέχεια, δένουμε στην κορφή της σούβλας την άκρη από τη μία αντεριά και πλέκουμε σταυρωτά κατά μήκος μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα. Έπειτα τυλίγουμε οριζόντια και αφήνουμε τη σούβλα όρθια όλη τη νύχτα να στραγγίξουν τα υγρά σε ένα ταψί. Την επομένη βάζουμε τη σούβλα στο πλάι και ψηλά στη θράκα και γυρνάμε αργά στην αρχή. Όταν αρχίσει να βράζει το εσωτερικό (βγαίνει αφρός) και να ροδίζει, χαμηλώνουμε και γυρνάμε πιο γρήγορα. Κατά διαστήματα τρυπάμε με ένα πιρούνι και όταν δεν βγαίνουν πια ζουμιά το κοκορέτσι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία.
Συνταγή από τον Ξενώνα Μαργαρίτα.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη ΣΜΥ

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη ΣΜΥ

Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι και πορτοκαλί

Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι και πορτοκαλί

Σπάνια καταγραφή αρσενικών λιονταριών που ερωτοτροπούν μεταξύ τους

Σπάνια καταγραφή αρσενικών λιονταριών που ερωτοτροπούν μεταξύ τους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd