TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Κόκκινα φασόλια: Γιατί θεωρούνται διατροφικός θησαυρός – Ποιοι πρέπει να τρώνε τακτικά & ποιοι όχι

Μαρ 25, 2025
in Διατροφή
Κόκκινα φασόλια: Γιατί θεωρούνται διατροφικός θησαυρός – Ποιοι πρέπει να τρώνε τακτικά & ποιοι όχι
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του κυκλοφορικού και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή των ηλικιωμένων.

Τα κόκκινα φασόλια αποτελούν βασικό συστατικό της μεξικανικής κουζίνας (τσίλι κον κάρνε, μπουρίτος κ.α.).

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες είναι πολύ χορταστικά, γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετική τροφή αν θέλετε να αποφύγετε το κρέας.

Πόσο υγιεινά είναι τα κόκκινα φασόλια;

Τα κόκκινα φασόλια αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου, τα οποία υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην υποστήριξη της λειτουργίας του εντέρου.

Όπως όλα τα όσπρια, είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες και θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε μια vegan ή χορτοφαγική διατροφή.

Μπορείτε να βρείτε κόκκινα φασόλια και σε κονσέρβα. Παρότι είναι βολική λύση όμως, καλό είναι να αποφεύγεται, καθώς περιέχει επιπλέον αλάτι και συντηρητικά.

Αν πάντως επιλέγετε κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα, είναι σημαντικό να τα ξεπλένετε για να φεύγει το πολύ αλάτι. Τα ξερά φασόλια, αν και απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος, είναι πιο υγιεινή επιλογή επειδή δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα.

Παρά τα πολλά οφέλη για την υγεία, τα κόκκινα φασόλια δεν είναι κατάλληλα για όλους.

Όσοι πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα θα πρέπει να τα αποφεύγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πουρίνες.

Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τα τρώτε με μέτρο και καλά μαγειρεμένα. Οι συνταγές με κόκκινα φασόλια συχνά περιλαμβάνουν μαντζουράνα, φύλλο δάφνης ή κύμινο. Αυτά τα μπαχαρικά βοηθούν στην πρόληψη του κοιλιακού φουσκώματος.

Πολλοί πιστεύουν ότι όλα τα είδη φασολιών έχουν την ίδια γεύση. Τα κόκκινα φασόλια έχουν έντονο χρώμα και ελαφρώς γλυκιά γεύση, ενώ τα κανονικά φασόλια (όπως τα λευκά) έχουν πιο ουδέτερη γεύση.

Οι διαφορές φαίνονται επίσης στη σύνθεση των θρεπτικών συστατικών – τα κόκκινα φασόλια περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Όσον αφορά τη μαγειρική χρήση, τα κόκκινα φασόλια είναι πιο κρεμώδη από τα κανονικά φασόλια. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για παχύρρευστα πιάτα, σε αντίθεση με τα λευκά φασόλια που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε σούπες και βραστά.

Πώς μαγειρεύονται τα κόκκινα φασόλια;

Τα κόκκινα φασόλια είναι εξαιρετικά ευέλικτα και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες ιδέες:

Chilli con carne: Κλασικό μεξικάνικο πιάτο με κιμά, ντομάτες και μπαχαρικά,

Σαλάτες: Τα φασόλια ταιριάζουν καλά με λαχανικά, ελαιόλαδο και βότανα,

Φασολάδα: Θρεπτική και θερμαντική, ιδανική για τις κρύες μέρες,

Ζυμαρικά με φασόλια: Υγιεινή συνταγή που μπορεί να αρωματιστεί με σκόρδο, λεμόνι και ελαιόλαδο,

Κεφτέδες από φασόλια: Μια χορτοφαγική επιλογή που είναι χορταστική και πλούσια σε πρωτεΐνες.

Τα ξηρά φασόλια προετοιμάζονται μουλιάζοντάς τα για τουλάχιστον 8 ώρες και στη συνέχεια βράζοντάς τα για 60-90 λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε φύλλα δάφνης και μπαχάρι για να βελτιώσετε τη γεύση τους και την πέψη.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/kokkina-fasolia-giati-theoroyntai-diatrofikos-thisavros-poioi-prepei-na-trone-taktika-poioi-oxi/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή
Διατροφή

3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή

Απρ 26, 2025
Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε
Διατροφή

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε

Απρ 25, 2025
Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας
Διατροφή

Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας

Απρ 24, 2025
Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του
Διατροφή

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του

Απρ 23, 2025
Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε
Διατροφή

Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Απρ 22, 2025
Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό
Διατροφή

Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Απρ 21, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Ο «Άνθρωπος-Μέλισσα» σώζει τοπικά είδη της Αυστραλίας, χτίζοντας «ξενοδοχεία»

Ο «Άνθρωπος-Μέλισσα» σώζει τοπικά είδη της Αυστραλίας, χτίζοντας «ξενοδοχεία»

Μπακαλιάρος τηγανιτός

Μπακαλιάρος τηγανιτός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd