TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κωκ Ταψιού

Μαΐ 7, 2022
in Μαγειρική
Κωκ Ταψιού
Share on FacebookShare on Twitter

Κωκ Ταψιού

Υλικά παντεσπάνι:

6 αυγά

1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη

2 φλυτζάνες τσαγιού φαριν απ

1 κουταλια γλ. μπεικιν

2-3 βανιλέτα

Εκτέλεση :

Χτυπάω αυγά και ζάχαρη να αφρατέψουν στο μίξερ. Μετά ρίχνω αλεύρι , μπεικιν και βανιλέτα και ανακατεύω πάλι βάζω το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ (32χ27 ειναι το δικό μου) που έχω στρώσει μέσα λαδόκολλα και ψήνω στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά ανάλογα το φουρνο

Υλικά για την κρεμα:

1 λίτρο φρέσκο γάλα

2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)

8 κουταλιές (σούπας κοφτές) άνθος αραβοσίτου βανίλια(ΌΧΙ στιγμής)

1 βιταμ 250γρ.

1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη

2 βανιλετα

Εκτέλεση για την κρέμα :

Τα βάζω όλα μαζί στην κατσαρόλα να πήξουν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Συναρμολόγηση :

Όταν γίνει το παντεσπάνι το αναποδογυρίζω και βγάζω τη λαδόκολλα και το χωρίζω στη μέση (οριζόντια), βάζω το μισό στο πυρέξ και ρίχνω μέσα την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο μισό.

Υλικά για το γλάσο :

Το γλάσο γίνεται πάντα τελευταίο και αφού έχω ενώσει το παντεσπάνι με την κρέμα.

2 ποτήρια (νερού) νερό

7 κουταλιές σούπας κακάο

4 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια (κοφτές)

2 κουταλιές βιταμ

1 1/2 φλυτζάνα (τσαγιού) ζάχαρη

1-2 βανιλετα

Εκτέλεση για το γλάσο :

Τα βάζω όλα μαζι στην κατσαρόλα μεέχρι να πήξουν και το ρίχνω καυτό στο γλυκό, το αφήνω λίγο να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο.

Σημ.: Δεν το κόβουμε ποτέ την ίδια μέρα.

Η συνταγή είναι της Νίκη Μαν Ευχαριστώ πάρα πολύ Νίκη μου…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Καναρίνι τρελένεται για ποντιακά τραγούδια

Καναρίνι τρελένεται για ποντιακά τραγούδια

Εργοδότης έδωσε όλο το πόσο του τραπεζιού στη σερβιτόρα επειδή οι πελάτες την μείωναν & ήταν αλαζόνες

Εργοδότης έδωσε όλο το πόσο του τραπεζιού στη σερβιτόρα επειδή οι πελάτες την μείωναν & ήταν αλαζόνες

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε λιγότερο από 4 ώρες από 15 Μαΐου το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα ETR470

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε λιγότερο από 4 ώρες από 15 Μαΐου το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα ETR470

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd