Κλειστά τα σχολεία του N. Τρικάλων μέχρι και την Τετάρτη-Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Δεν θα χτυπήσει κουδούνι στα σχολεία του Νομού Τρικάλων ούτε αύριο Δευτέρα. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την περιοχή μας δεν αφήνουν περιθώρια. Στην περιοχή μας αναμένεται καταιγίδα η οποία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΜΥ, θα έχει ιδιαίτερη ένταση.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και την Τετάρτη στον Ν.. Τρικάλων.

 Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφέρειας, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα αναστείλουν έως και την Τετάρτη 27/9 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από αύριο το πρωί μέσω τηλεκπαίδευσης. Εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τις περιοχές που εξαιρούνται, υπογραμμίζουμε ότι η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία θα είναι συνεχής και θα ανανεώνεται διαρκώς.

Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Μόλις αποφασιστεί ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη Θεσσαλία και θα παραμείνει εκεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, λόγω προβλεφθείσας επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών
1. Τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2023θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στα όρια του Δήμου Τρικκαίων. Η απόφαση λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους.
2. Οι Δομές του Δήμου για παιδιά και βρέφη (παιδικοί σταθμοί, βρεφικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ) θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου. Δε θα λειτουργήσουν από την ίδια ώρα μέχρι και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 (πρωί και απόγευμα).
3. Η εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες θα γίνει με τηλεκπαίδευση, όπου είναι εφικτό.
4. Με νέα απόφαση και εκτίμηση της κατάστασης, θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως, η συνέχεια της διδασκαλίας στα σχολεία του Δήμου μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Φαρκαδόνας

Απόφαση Δημάρχου για την Προσωρινή διακοπή των μαθημάτων, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, από την Δευτέρα 25-09-2023 έως και την Τετάρτη 27-09-2023, λόγω της έκτακτης επιδείνωσης του καιρού και την αναβολή όλων των αγιασμών που ήταν προγραμματισμένοι για αύριο Δευτέρα 25-09-2023.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πύλης

Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης αναστέλλεται, λόγω της επικείμενης νέας κακοκαιρίας, η έναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύλης έως και την Τετάρτη, 27-09-2023 και τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης όπου αυτό είναι εφικτό.