Κλέφτες άνοιξαν σπίτι επιχειρηματιών στη Διάβα Καλαμπάκας-Οι ιδιοκτήτες βρισκόταν κοντά και κάλεσαν την αστυνομία

Θρασύτατοι ήταν οι κλέφτες που άνοιξαν το σπίτι επιχειρηματιών,  στη Διάβα Καλαμπάκας. Οι κλέφτες έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού οι οποίοι βρισκόταν στην επιχείρησή τους, ακριβώς δίπλα στο σπίτι και κάλεσαν την αστυνομία. Είχαν προλάβει να παραβιάσουν το σπίτι. Κλήθηκε η αστυνομία κι ακολούθησε καταδίωξη. Το σπίτι ανήκει στην οικογένεια Λούδα (παραγωγοί κρασιών).Η ίδια η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα περιγράφει σοκαρισμένη το σκηνικό που συνέβη την Παρασκευή στην προσωπική της σελίδα στο fb:

Σήμερα, στις 10.30 ανέβηκε στο σπίτι μου ένα αυτοκίνητο TOYOTA CARIBA με 4 άτομα Ρομά νεαρής ηλικίας. Εμεις δουλεύαμε στο οινοποιειο. Σε ερώτηση του άντρα μου τι θέλανε απαντήσανε λάθος δρόμος. Ευτυχώς βγήκα στο δρόμο και τους περίμενα κι έτσι πήρα αριθμό αυτοκινήτου. Επικοινώνησα με την αστυνομία από την πρώτη στιγμή και πήγα και στο ΑΤ Καλαμπάκας. Μείνανε λίγο πιο κάτω από το οινοποιείο για είκοσι λεπτά περίπου πριν φύγουν για Καλαμπάκα. Τους καταδιωξαν 1 αστυνομικός με μηχανή κι ένα ακόμη περιπολικό. Τους έχασαν περίπου προς Περιστέρα κι ενημέρωσαν το ΑΤ Τρικάλων. Από τα όσα έχω καταφέρει ως τώρα να μεταφέρω στις αρχές καταλήξανε ότι ψάχνανε για λεφτά. Τα οποία φυσικά δεν υπήρχαν.

Σε πρώτη ματιά που έριξα στο σπίτι δεν κατάλαβα ότι είχαν μπει. Μόλις πήρα τα κορίτσια από το σχολείο και κατέβηκα στα δωμάτια μας είδα τα συρτάρια στην κρεβατοκάμαρά μου ανοιχτά, τη μια ντουλάπα ανοιχτή και σπασμένο το ράφι, το ένα συρτάρι του ενός γραφείου των κοριτσιών ανοικτό, όπως και τις ντουλάπες τους ανοικτές και τις τσάντες μου πεταμένες στο πάτωμα. Δεν πήραν το λάπτοπ που είχα στο κομοδίνο μου ούτε το τάμπλετ που είχα στο ένα σκαμπό. Αυτά ήταν και τα πιο ακριβά στο σπίτι. Το ότι μπήκαν στο σπίτι μου ενώ εμείς τους κοιτάζαμε από κάτω είναι αυτό που με έχει σοκάρει πιο πολύ. Είμαι πολύ ταραγμένη και δεν θα γράψω περισσότερα. Ξέρω όμως ποιοι είναι. Μένει να δούμε με ποιο τρόπο προστατεύει η πολιτεία τους ανθρώπους.