Κιμαδόπιτα…
Υλικά :
- Φύλλα για πίτα
- 120 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ξινά μήλα τριμμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. σταφίδες μαύρες
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ φλ. ξίδι
- ¼ φλ. μηλόξυδο
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. ρούμι
Για τα φύλλα:
- 60 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση :
- Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα του κιμά, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με βούτυρο.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κιμά, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.
- Χαράσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σερβίρεται ζεστή.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαριάννα Τριατναφύλλου.