Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Το «αντίο» της Ελισάβετ μας έκανε να δακρύσουμε

Το σπαραξικάρδιο μήνυμα της Ελισάβετ στον Φίλιππο πριν το «αντίο»

Κανείς δεν είδε το σημείωμα που του άφησε.

Η Ελισάβετ ερωτεύτηκε τον Φίλιππο από τότε που εκείνη ήταν μόλις 14 ετών και δεν αγάπησε ποτέ κανέναν άλλον άντρα στη ζωή της. Το Σάββατο έφτασε μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor εκεί όπου την περίμενε ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury. Φαινόταν συγκινημένη σε όλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ έκανε και μία κίνηση που φανέρωσε τα συναισθήματά της, που λίγοι αντιλήφθηκαν.

Για να καταλάβεις μάλιστα το μέγεθος της αγάπης τους, να σου πούμε πως η σωρός του Φίλιππου θα παραμείνει σε μία ειδική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Windsor και θα μεταφερθεί στο τελικό σημείο μετά τον θάνατο της βασίλισσας, όταν και θα ταφεί στη τελευταία του κατοικία δίπλα στην αγαπημένη του Ελισάβετ (ανατριχιάσαμε λίγο).

Όσον όμως αφορά στην κηδεία υπάρχει ακόμη κάτι που δεν πρόσεξες. Η Ελισάβετ είπε το δικό της «αντίο» στον αγαπημένο της σύζυγο με τον δικό της τρόπο. Η 94χρονη βασίλισσα της Αγγλίας έγραψε ένα χειρόγραφο σημείωμα και το άφησε στο φέρετρο του Φιλίππου πριν κατέβει στο πάτωμα του βασιλικού θόλου κάτω από το παρεκκλήσι.

Το σημείωμα γράφτηκε στο γραφείο της βασίλισσας και τοποθετήθηκε δίπλα σε λουλούδια στο φέρετρο.

Φαίνεται ότι το σημείωμα έλεγε απλώς «Σ ‘αγαπώ» και υπογράφηκε με το παιδικό ψευδώνυμο της Elizabeth, «Lilibet».

Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι ο Φίλιππος πιστεύεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο για τη βασίλισσα. Το παλάτι δεν θα σχολίαζε και είπε ότι αυτή ήταν μια «ιδιωτική» λεπτομέρεια.

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά ένα δάκρυ κύλησε στο πρόσωπό μας.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος μπορεί να έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του σχεδιάζοντας τις λεπτομέρειες για την κηδεία του (σύμφωνα με την Independent), αλλά η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εκτέλεση των επιθυμιών του, μαζί με την προσθήκη δικών της πινελιών.

Αυτό περιελάμβανε το στεφάνι κηδείας, το καπέλο και το σπαθί που βρισκόταν πάνω από το φέρετρο του καθώς έφευγε από το Κάστρο του Windsor για το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Το Hello λέει ότι το στεφάνι, το οποίο συγκέντρωσε μια συλλογή από λευκά λουλούδια, συμπεριλαμβανομένων κρίνων, τριαντάφυλλων, φρέζιας, waxflower, γλυκών μπιζελιών και γιασεμιού, επιλέχθηκαν έχοντας κατά νου περισσότερα από 70 χρόνια γάμου.

Ενώ τα κρίνα χρησιμοποιούνται σε γάμους και κηδείες, τα λευκά τριαντάφυλλα ήταν σύμβολο του μήνα γέννησης του πρίγκιπα Φίλιππου. Τα γλυκά μπιζέλια προορίζονται να είναι σύμβολο αναχώρησης ή ευχαριστίας, και το κερί λουλούδι(waxflower) είναι ένα σημάδι μόνιμης αγάπης. H Telegraph, εν τω μεταξύ, αναφέρει ότι το στρατιωτικό καπέλο και το σπαθί ήταν δώρα για τον πρίγκιπα Φίλιππο από τον πατέρα του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παντρεμένοι για 73 χρόνια και ο πρίγκιπας, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως δούκας του Εδιμβούργου, είναι γνωστός για την πίστη του όχι μόνο στη σύζυγό του, τη βασίλισσα, αλλά και στη χώρα.

Φαίνεται ότι ο πρίγκιπας ήταν τόσο ρεαλιστικός για το θάνατο όσο και για τη ζωή. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC για τον εορτασμό των 90ων γενεθλίων του, είχε πει, «Πιστεύω ότι έχω κάνει το κομμάτι μου. Είναι καλύτερο να βγεις πριν φτάσεις στην ημερομηνία πώλησης».

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν χρησιμοποίησε μόνο λουλούδια για να επικοινωνήσει το βάθος των συναισθημάτων της για τον δούκα του Εδιμβούργου. Οι θεατές με ανοιχτά μάτια εντόπισαν μια κάρτα που ακουμπάει μέσα στο στεφάνι κηδείας, η οποία είπε ότι έμοιαζε με ένα σημείωμα γραμμένο χρησιμοποιώντας τα χαρτικά της βασίλισσας. Τα περισσότερα από αυτά που έγραφε η κάρτα ήταν κλεισμένα μέσα, αλλά το μέρος που ήταν εμφανές, φαινόταν να λέει «Σ’ αγαπώ».

πηγή :https://www.queen.gr/juicy/royal-news/story/221300/to-sparaxikardio-minyma-tis-elisavet-ston-filippo-prin-to-antio