Κιχιά Κοζάνης

Κιχια Κοζάνης …

Υλικά για το ζυμάρι:
2,5 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι του καφέ σπορέλαιο
μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
1κ.σ.κοφτη αλάτι
αλεύρι Κούλα όσο πάρει για να κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στο χέρι
Για το λάδωμα των φύλλων
250 γρ. σούπερ φρέσκο σοφτ λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας φυτινη
Νεζεστε για το άνοιγμα των φύλλων
Για τη γέμιση
Τυρί φέτα
Εκτέλεση;
 Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κάνουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια με τον πλάστη λαδώνουμε και κλείνουμε ανά δύο.  Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε συντήρηση μισή ώρα. Ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται.  Το λαδώνουμε, κόβουμε στη μέση, βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμμένη, διπλώνουμε τις άκρες, δίνουμε το σχήμα, τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα, λαδώνουμε πάλι από πάνω, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.