TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι θεσσαλικές γεύσεις στην Αθήνα

Πετυχημένη η έκθεση αγροτικών προϊόντων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Μετρό στο Σύνταγμα

Ιαν 17, 2025
in Featured, slider, Θεσσαλία
Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι θεσσαλικές γεύσεις στην Αθήνα
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδη ανταπόκριση από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, αλλά και από το κοινό, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια της Έκθεσης προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Θεσσαλίας, που διοργανώνει η Περιφέρεια στο Μετρό του Συντάγματος.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ως στόχο την ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας των θεσσαλικών προϊόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα, αυθεντικότητα και σύνδεση με την τοπική παράδοση. Η χθεσινή εκδήλωση με τίτλο «η γευστική και πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας», μιας Περιφέρειας με πλούσια αγροτική και γαστρονομική παράδοση, έφερε στο προσκήνιο τη δυναμική της θεσσαλικής παραγωγής, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που παράγονται από15 καταξιωμένες αγροτικές Ενώσεις και Συνεταιρισμούς του ευλογημένου θεσσαλικού κάμπου.

Δημ. Κουρέτας

Καλωσορίζοντας το κοινό, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των Θεσσαλών και του αθηναικού κοινού στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια των αγροτικών προιόντων, σημειώνοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

«Η Θεσσαλία ζει από τον αγροτικό τομέα, καθώς περίπου το 30% του ΑΕΠ της περιοχής προέρχεται από την αγροτική παραγωγή. Η προσπάθεια να πιστοποιηθούν 15 νέα προϊόντα ως ΠΟΠ/ΠΓΕ θα προσθέσει σημαντική αξία στην τοπική οικονομία, υπολογίζοντας ότι η πιστοποίηση μπορεί να αυξήσει τα έσοδα έως και 20%-25%. Είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε αυτά τα προϊόντα, τα οποία αποτελούν πρεσβευτές της περιοχής μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημ. Κουρέτας.

Δημ. Τσέτσιλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Τσέτσιλας ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «το μήνυμά που εκπέμπουμε σήμερα είναι ξεκάθαρο: Αγροδιατροφή, Τουρισμός και Πολιτισμός αποτελούν το θεμέλιο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποδεικνύει τη δέσμευση της Περιφέρειας να στηρίξει τους παραγωγούς και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους».

Ευχαρίστησε δε το προσωπικό της ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας για την άρτια διοργάνωση της Έκθεσης.

Κώστας Τσιάρας

Ο ΥΠΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στον χαιρετισμό του υποστήριξε ότι «η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω της πιστοποίησης είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Τα προϊόντα της Θεσσαλίας διαθέτουν εξαιρετική διατροφική αξία και μπορούν να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές, φέρνοντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Θεσσαλία λόγω φυσικών καταστροφών, η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της να προχωρήσουν μπροστά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δημ. Κουρέτα για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει την σπουδαία αυτή Έκθεση, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των Θεσσαλών παραγωγών»

Χαιρετισμοί

Στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της Περιφέρειας, απονέμοντας τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρ. Κέλλας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα, οι βουλευτές Λάρισας κ.κ. Χρ. Καπετάνος, Μαξ. Χαρακόπουλος, Βας. Κόκκαλης, Λ. Λιακούλη, Καρδίτσας κ.κ. Ασημ. Σκόνδρα, Γ. Κωτσός, Τέλης Σπανιάς, Ηρακλείου Κρήτης Μανώλης Χνάρης, οι δήμαρχοι Τρικκαίων (και πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας) Ν. Σακκάς, Λάρισας Αθ. Μαμάκος, Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, Τεμπών Γ. Μανώλης, Τυρνάβου Στ. Τσικριτζής, Μετεώρων Λ. Αβραμόπουλος, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Αττικής Στέφανος Κούτρας, ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Π. Σατολιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Χρ. Γιακουβής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στέφανος Τζουμάκας, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Αττικής Δημ. Αγγελάκη, Δυτικής Πελοποννήσου Ανδρέας Φίλιας, η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Ζαχ. Αγρόγιαννη, Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Θεσσαλίας.

Μετά την τελετή των χαιρετισμών ακολούθησε cooking event με συνταγές που ετοίμασε ο γνωστός σεφ Θάνος Φέσκος, με προϊόντα που υπήρχαν στα περίπτερα της έκθεσης.

Οι Συνεταιρισμοί

Αναλυτικότερα οι Συνεταιρισμοί που συμμετάσχουν στην έκθεση με τα προϊόντα τους:

Aγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου – Δολίχης «Ο Βοσκός» Βοσκοτύρι Λιβαδίου ΠΓΕ

Ένωση Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου ΠΓΕ (οίνος λικέρ, αφρώδης οίνος ποιότητας, αφρώδης οίνος ποιότητας αρωματικού τύπου, ημιαφρώδης οίνος, οίνος από λιαστά σταφύλια)

Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου, αχλάδι κρυστάλλι Τυρνάβου

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας “οξυγόνο των Αγράφων”, οίνος “ΠΟΠ Πλαγιές Αγράφων”.

Συνεταιρισμός Παραγωγής Εμπορίας Μεταποίησης Φρούτων και Καστάνων Μελιβοίας «Αθανάτη», κάστανο Μελιβοίας ΠΟΠ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής Εμπορίας ροδάκινων – βερίκοκων και βάμβακος Καλοχωρίου, Αμύγδαλο Τεμπών ΠΓΕ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Πλατυκάμπου, εντόπιο σκόρδο Πλατυκάμπου ΠΟΠ

Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελακίων  κάστανο Αμπελακίων ΠΟΠ

Αγροτικός Συνεταιρισμός ορεινά  μήλα Αγιάς ΠΓΕ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού, ακτινίδιο Δέλτα Πηνειού ΠΓΕ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, κάστανα Πηλίου ΠΟΠ

Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων “Ο Ενιπέας”, ρεβίθια Αμοργός Φαρσάλων ΠΓΕ

Αγουρέλαιο Πτελεού   δήμος Αλμυρού

Τσάι Ολύμπου Καλλιθέα Καρυά

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή (17-1) και Σάββατο (18-1) 9.00-21.00.

 

Tags: ΕΚΘΕΣΗΘΕΣΣΑΛΙΚΑΠΡΟΙΟΝΤΑ
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Βόλο – Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Θεσσαλία

Πλαγιομετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Βόλου – Αγριάς: Πως συνέβη το τροχαίο ατύχημα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Απρ 27, 2025
Σχεδόν… γυμνή στη μπανιέρα η Βολιώτισσα Αναστασία – Σάσα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Θεσσαλία

Σχεδόν… γυμνή στη μπανιέρα η Βολιώτισσα Αναστασία – Σάσα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Απρ 27, 2025
Τρίκαλα: Εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης – Τρικαλινοί που έγιναν viral!!!
Featured

Τρίκαλα: Εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης – Τρικαλινοί που έγιναν viral!!!

Απρ 27, 2025
Σε ποια πόλη του κόσμου έχει περισσότερα sex shops… απ’ ό,τι φαρμακεία;
Featured

Σε ποια πόλη του κόσμου έχει περισσότερα sex shops… απ’ ό,τι φαρμακεία;

Απρ 27, 2025
5+1 συλλήψεις στην Καρδίτσα και ευρύτερη περιοχή – Μικροποσότητα κάνναβης, αντίσταση και σωματικές βλάβες σε αστυνομικό
Θεσσαλία

5+1 συλλήψεις στην Καρδίτσα και ευρύτερη περιοχή – Μικροποσότητα κάνναβης, αντίσταση και σωματικές βλάβες σε αστυνομικό

Απρ 27, 2025
Το Πασχαλινό γλέντι του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Πήλιο – Δείτε εικόνες
Θεσσαλία

Το Πασχαλινό γλέντι του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Πήλιο – Δείτε εικόνες

Απρ 27, 2025
Next Post
Από την έκθεση προϊόντων της Θεσσαλικής γης η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο των προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ στην ανάδειξη της αγροτικής ταυτότητας της Θεσσαλίας

Από την έκθεση προϊόντων της Θεσσαλικής γης η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο των προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ στην ανάδειξη της αγροτικής ταυτότητας της Θεσσαλίας

Γιώργος Ηλιάδης: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να εκφράσει την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξανά

Δυο πλατφόρμες για θέματα του πολίτη δημιουργεί η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ηλιάδη

Διαδικτυακή σύσκεψη εκπροσώπων των Γεωπάρκων της χώρας με τοπική συμμετοχή

Διαδικτυακή σύσκεψη εκπροσώπων των Γεωπάρκων της χώρας με τοπική συμμετοχή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd